Ünlü YouTube videosu 760 bin dolara satıldı

Ünlü YouTube videosu "Charlie bit my finger", NFT olarak 760 bin dolara satıldı.

İlk kez 2007’de yayınlanan ve tüm dünyada milyonlarca kez izlenen “Charlie bit my finger" videosu, NFT olarak satışa çıktı. 880 milyondan fazla izlenen videonun sahibi, 22 Mayıs’taki açık artırmada videoyu 760 bin dolara sattı.

2007 yılına ait olan videoda üç yaşındaki Harry Davies Carr, kardeşi Charlie'nin ağzına parmağını sokuyordu. Bu sırada küçük kardeş, ağabeyinin parmağını ısırınca milyonlarca kişinin yıllarca hatırlayacağı sahneler ortaya çıkmıştı. Satılan videonun alıcısıyla, aynı sahnenin bir parodisi çekilecek.

NFT nedir?

"Değiştirilemez token" anlamına gelen (NFT), blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan varlıklara deniyor. Normal coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı sahibine ait olan bir varlıktır. NFT'ler, birbirlerinin yerine geçemeyecek orijinallikte ve farklı değerlerde üretilirler.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Ayrıca kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrimiçi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler gibi çeşitli alanlarda da NFT kullanılıyor.