Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda yeni dalga! Sıla, İlyas Yalçıntaş ve Fatih Aksoy dahil 25 kişiye gözaltı kararı
Ünlülere yönelik başlatılan uyuşturucu soruşturmasında yeni dalga operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda, ünlü şarkıcı İlyas Yalçıntaş, model İrem Haznedar, MED yapımın sahibi yapımcı Fatih Aksoy, model Ayşe Nur Balcı'nın gözaltına alındığı bildirildi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonu kapsamında şarkıcı İlyas Yalçıntaş ve MED yapımın sahibi yapımcı Fatih Aksoy gözaltına alındı.
25 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında, aralarında kamuoyunda sanatçı, oyuncu, iş insanı ve işletmeci olarak tanınan kişilerin de bulunduğu 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, şüphelilerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandıkları, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırdıkları ya da kullanım için yer temin ettikleri yönünde makul şüpheyi destekleyen delillere ulaşıldı.
Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığına 16 Temmuz 2026 tarihinde talimat verildi. Talimat doğrultusunda 25 şüpheli hakkında gözaltı ve arama işlemi yapılması, biyolojik örnek alınarak inceleme gerçekleştirilmesi ve ifadelerinin alınması istendi.
İŞTE GÖZALTINA ALINAN İSİMLER
1-İlyas Yalçıntaş
2-Mehmet Fatih Aksoy
3-Ateş İnce
4-Öner Faruk IŞIK
5-Şefik Ömer Dolman
6-Aybüke Albere
7-Ayşe Nur Balcı
8-İrem Haznedar
9-Orhan Yıldı
10-Burak Çelik
11-Volkan Büyükhanlı
12-Büşra Tatar
13-Cenk Çöteli
14-Feyza Cihan
15-Asude Mercan
16-Sıla Gençoğlu
17-H.Eylem İpek Şafak
18-Gökhan Şafak
19-Ümit Aslan
20-Buğra Balkaya
21-Akın Altan
22-Oğuz Alp Güler
23-Kübra Altay
24-Hilal Zeynep Hedbe
25-Melis Selçukoğlu
UYUŞTURUCUDAN FARKLI SUÇLAMALAR DA VAR
Soruşturma kapsamında adı geçen kişiler arasında farklı meslek gruplarından çok sayıda isim bulunuyor. Akın Altan ile Cenk Çöteli, “Şişko Perihan” isimli meyhanenin ortakları olarak tanınıyor. Asude Mercan hakkında ise uyuşturucu madde temin ettiği ve fuhşa aracılık ettiği yönünde ihbar bulunduğu belirtiliyor.
SANATÇILAR, FENOMENLER...
Ateş İnce kamuoyunda yapımcı, medya yöneticisi ve iş insanı; Aybüke Albere ise Türk pop ve indie pop müzik alanında şarkıcı ve söz yazarı olarak biliniyor. Model, stil danışmanı ve sosyal medya fenomeni Ayşe Nur Balcı, “İşte Benim Stilim” programıyla tanınırken, Buğra Balkaya influencer ve sosyal medya fenomeni kimliğiyle biliniyor.
MISS MODEL OF TURKEY BİRİNCİSİ DE ARALARINDA
Oyuncu Burak Çelik hakkında uyuşturucu madde kullandığı yönünde ihbar bulunduğu öne sürülüyor. Kamuoyunda Büşra Canbaz olarak tanınan Büşra Tatar’ın ise 2015 Miss Model of Turkey birinciliği bulunuyor ve modellik yaptığı biliniyor.
Feyza Cihan, “Yeni Nesil Meyhane” isimli iş yerinin sahibi olarak tanınırken, Gökhan Şafak iş insanı kimliğiyle biliniyor. Şafak’ın eşi Hazal Eylem İpek Şafak ise şarkıcı Yaşar İpek’in kardeşi olarak tanınıyor.
Medyapım şirketinin kurucusu Mehmet Fatih Aksoy kamuoyunda yapımcı olarak tanınıyor. Melis Selçukoğlu’nun ünlü isimlerle yakınlığıyla bilindiği ve Türkiye Jokey Kulübüne bağlı yarış atlarının bulunduğu belirtiliyor. Oğuz Alp Güler ile Ümit Aslan ise iş insanı olarak tanınıyor.
Orhan Yıldız menajer kimliğiyle bilinirken, Ece Seçkin ve Aybüke Albere’nin menajerliğini yaptığı ifade ediliyor. Öner Faruk Işık, komedyen Cem Yılmaz’ın kuzeni olarak tanınıyor. Sıla Gençoğlu kamuoyunda “Sıla” adıyla bilinen şarkıcı, Şefik Ömer Dolman ise DJ ve influencer olarak tanınıyor.
SAVCILIKTAN AÇIKLAMA GELDİ
Konuya ilişkin Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer aldı:
Toplum sağlığı ve güvenliğini tehdit eden uyuşturucu maddeyle mücadele kapsamında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen bir soruşturmada,
Kamuoyunda sanatçı, oyuncu, iş adamı ve işletmeci sıfatlarıyla tanınan şüphelilerin uyuşturucu ve uyarıcı madde kullandığı, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırdığı ve ya yer temin ettiğine dair makul şüpheyi destekleyen delillere ulaşılmakla;
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı‘na, 16/07/2026 tarihinde 25 şüpheli için gözaltı, arama, biyolojik inceleme yaptırılması ve ifadelerinin alınması sonrası Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edilmelerine yönelik talimat verilmiştir.
Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.