Ünlülerin tanıttığı ilaç sahte çıktı!

Ünlü isimler sosyal medya üzerinden korona virüsüne iyi geldiği iddia edilen No-Attack isimli bir reklam yapmaya başlayınca ortalık karıştı. İlacın bakanlık onayı olmadığı ortaya çıktı.

Ünlü isimlerin reklamları ile firmanın adres bilgilerine bakıldığında görülenler karşısında şok etkisine neden oldu. Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Ebru Akyel gibi isimlerin tanıttığı ilacın bakanlık onayı olmadığı ve adresinin "yalan dolan mahallesi" olarak kaydedildiği ortaya çıktı. Takviye edici ürünün kayıtlı internet sitesinin domain adresi hayali bir kayıttan oluştuğu ve Registrant Street adresinde: yalan dolan mahallesi olarak açılmış göründüğü 16 Mart 2020 tarihinde kayıt ettirildiği görüldüğü ifade ediliyor.

Ünlü isimlerin reklamlarındaki ilaçta açıklanana göre bağışıklık sistemi güçlendirici, vücut direncini arttırıcı, korona virüsü dahil tüm grip ilaçlarının kolaylıkla atıldığını iddia ediyor

İstanbul Eczacılar Odasından ilaç ile ilgili bir açıklama geldi. Cenap Sarıalioğlu yaptığı açıklamalarda insanların panik havası içinde iken böyle bir reklamın yapılmasını doğru bulmadıklarını aktardı. Kozmetik firması tarafından piyasaya sürüldüğü ve Sağlık Bakanlığının onayının olmadığını aktardı. Gerekli yerlere şikâyette bulunacaklarını ifade etti.