Ürdün'deki ABD üssüne saldırı! Ölü ve yaralılar var

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamada Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse dron saldırısı düzenlendiği ifade edildi. Saldırıda 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, en az 34 ABD askerinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıdan İran destekli milisleri sorumlu tutan ABD Başkanı Joe Biden, "Kendi seçeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz." dedi. İran'dan da "Saldırıyla bir ilgimiz yok." açıklaması geldi.

Ürdün'deki ABD üssüne saldırı! Ölü ve yaralılar var

ABD basınında yer alan haberlerde, söz konusu üssün adının Tower 22 olduğu ve İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların başladığı 7 Ekim’den bu yana ilk kez Ortadoğu'da ABD askerlerinin öldürüldüğü ifade edildi.

Tower 22 ilk kez hedef alınırken, 7 Ekim’den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin bulunduğu üslere yönelik 158’den fazla saldırı düzenlendi.

ABD BAŞKANI BIDEN'DAN AÇIKLAMA

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’deki ABD üssüne düzenlenen dron saldırısı hakkında yaptığı açıklamada, “Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısıyla ilgili İran’ı hedef gösterdi. Biden, "Dün gece Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize insansız hava aracıyla yapılan saldırıda 3 ABD askeri öldürüldü ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bu saldırıyla ilgili gerçekleri hala topluyor olsak da, bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini biliyoruz. Hiç şüpheniz olmasın tüm sorumlulardan bizim seçtiğimiz bir zamanda ve şekilde hesap soracağız" dedi.

Söz konusu saldırının "alçak bir saldırı" olduğunu söyleyen Biden, saldırıda ölen askerleri vatansever olarak nitelendirerek, “Hep birlikte ailelerine karşı taşıdığımız kutsal sorumluluğu yerine getireceğiz. Onların onuruna, şanına layık olmaya çalışacağız. Terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.

İRAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İran'ın devlet haber ajansı, ülkenin Birleşmiş Milletler'deki daimi misyonuna atıfta bulunarak, Pazar günü İran'ın Ürdün'deki bir ABD askeri karakoluna düzenlenen ve üç Amerikalı askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıda herhangi bir rol oynadığını reddetti.

Haberde İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın kısaltması kullanılarak, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi Pazar gecesi IRNA'ya, İran'ın ABD üssüne yapılan saldırıyla hiçbir bağlantısı olmadığını ve hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi" denildi.