"Urfalı Kadın" tablosuyla şimdi de Londra’ya davet edildi

Figüratif eserleriyle öne çıkan ressam Ayşe Betil, “Urfalı Kadın” tablosuyla Venedik'in ardından İngiltere'de düzenlenecek sergide yer alacak. Sergiyle ilgili konuşan Betil, "Geleneksel figüratif sanatın gerçekçiliğinden ilham alıyor ve dünün fırçalarını bugünün çerçevesine katıyorum .Supernatural sergisine davet edilmekten gurur duyuyorum" dedi.

"Urfalı Kadın" tablosuyla şimdi de Londra’ya davet edildi

Türk figüratif resim sanatının izlerini günümüze taşıyarak çağdaş resmi canlandıran Türk ressamlar global çapta başarılara imza atmaya devam ediyor.

Figüratif eserleriyle öne çıkan ressam Ayşe Betil, “Urfalı Kadın tablosuyla 3-21 Mart’ta Venedik’te katıldığı “Mixing Identities” isimli serginin ardından, aynı eseriyle “ITSLIQUID International Art Fair” çerçevesinde gelecek ay İngiltere’de düzenlenecek “Supernatural” başlıklı sergiye konuk sanatçı olarak davet edildi. 

ITSLIQUID Group ve YMX Arts iş birliğiyle ikincisi 7-21 Nisan’da THE LINE sanat galerisinde gerçekleştirilecek sergide sanatçılar, fotoğraf, resim, video, enstalasyon, heykel ve performans gibi sanatın farklı dallarındaki eserleriyle yer alacak.

Globaldeki birçok küratör, koleksiyoner, yazar ve yayıncının ziyaret edeceği sergiye davet edilen Türk ressam Ayşe Betil ise gelen talep üzerine burada da kanvas üzeri yağlı boya yöntemiyle resmettiği "Urfalı Kadın" tablosunu sergileyecek. Urfa’da yaşayan bir kadının ana figür olarak resmedildiği eser, kıyafetten aksesuarlara, arka plandan kullandığı renklere kadar Anadolu topraklarının yöresel kimliğini yansıtıyor.

"Urfalı Kadın" tablosuyla şimdi de Londra’ya davet edildi - Resim : 1

"DÜNÜN FIRÇALARINI BUGÜNÜN ÇERÇEVESİNE KATIYORUM"

Aldığı davetle ilgili konuşan Ressam Ayşe Betil, "Geleneksel figüratif sanatın gerçekçiliğinden ilham alıyor ve dünün fırçalarını bugünün çerçevesine katıyorum" diyor:

“Kökleri yüzyıllar öncesine uzanan Türk figüratif resim sanatı, birçok medeniyete ev sahibi olmuş Anadolu topraklarındaki yaşanmışlığın bir yansımasıdır. Her zaman vurguladığım gibi, şu ana dek etkilenmediğim hiçbir modeli, sadece yeteneğimi kanıtlamak kaygısıyla resmetmedim. Eserlerimde farklı coğrafyalardan, zamanlardan ve duygulardan beslenerek kendi bakış açımı ve üslubumu ortaya koydum. Geleneksel figüratif sanatın gerçekçiliğinden ilham alıyor ve dünün fırçalarını bugünün çerçevesine katıyorum. Urfalı Kadın eserimde de figürümün tüm ayrıntılarında da bulunduğu topraklara dair detayları, yaşadığını düşündüğüm ruh halini, iyi ve kötü yanlarını imgeleştirerek tuvale aktardım. Mixing Identities’in ardından, tablomu sergilemek üzere Supernatural sergisine davet edilmekten gurur duyuyorum.”

ESERLERİ NEW YORK VE PARİS GİBİ ŞEHİRLERDE DE SERGİLENDİ

Daha önce katıldığı yurt içi sergilerin yanı sıra New York ve Paris gibi şehirlerdeki sergilerde de çeşitli eserleriyle yer alan Ressam Ayşe Betil, figüratif çalışmalarla birlikte mimari peyzaj da yapıyor.

Resimlerinde yağlı, sulu ve pastel boya, kara kalem ya da karma teknik olmak üzere birçok yöntemi bir arada kullanıyor. Bu sayede sanatına bir kimlik kazandıran ressam, 11-17 Kasım 2022 tarihlerinde de Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda “Ellerimde İnsan Lekeleri” isimli ilk kişisel sergisini açarak başarıya imza attı.