Prof. Dr. Murat Binbay'dan prostat kanseri hakkında önemli uyarılar

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Binbay, tv100'e verdiği röportajda erkeklerin en sık yakalandıkları kanser türü olan Prostat kanseri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Binbay, 50 yaşa dikkat çekerek bir belirti olmasa dahi kontrole gidilmesi gerektiğini söyledi.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Binbay, prostat kanseri hakkında erkekleri uyardı. Binbay, kansere yakalanan erkeklerin ortak özellik gösterdiği bazı noktaları da açıkladı. 

Prof. Dr. Murat Binbay, kansere yakalananların genellikle kellik, obezite ve sigara kullanımı gibi konularda benzerlik gösterdiğini belirtti. 

 Kansere yakalananların ortak özellikleri 

50 yaşa dikkat çeken Binbay, "Prostat kanseri, erkeklerde görülen en yaygın kanser türüdür. Her 8 erkekten 1'i bu kanserle karşı karşıya kalacak. Hiçbir şikayetiniz olmasa dahi 50 yaşından sonra mutlaka doktora gidin ve kontrollerinizi yaptırın. Bu kanserden kurtulmanın yolu ancak erken tanıyla olacak. Keik ağrıları yapıyorsa, büyük abdestte problem yapıyorsa, kilo kaybıyla karşımıza geliyorsa o zaman iş işten geçmiş anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.