Üsküdar'da, ilahiyat mezunu genç kadını 'hadis var' diyerek camiye sokmadılar!

Üsküdar'da skandal bir olay yaşandı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen genç bir kadın ve ailesi, "Hadis var" denilerek camiye sokulmadı. Genç kadın duruma isyan etti.

Sosyal medya Türkiye'nin gündemini belirlemeye devam ediyor. Zaman zaman yapılan görüntü kayıtları bir anda tüm ilginin tek yöne dönmesine sebep olabiliyor. Bunun son örneği Üsküdar'da bir camide yaşandı.

Adı bilinmeyen ancak kendisinin Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu ifade eden genç bir kadın ve ailesi namaz kılmak için girmek istedikleri caminin kapısında engelleme ile karşılaştı.

Yaşananların saniye saniye görüntülenmesinin ardından sosyal medyaya yüklenen görüntüler kısa süre içerisinde binlerce kullanıcı tarafından paylaşıldı. Görüntülerde camiye girmek isteyen genç kadını engelleyen bir grup erkek görülüyor.

Genç kadın ile erkekler tartıştığı sırada etraftakiler sadece izlemekle yetindi. Kadınları camiye sokmayan erkek ayrıca 'Sen benim gözümde havasın' diyerek tepki gösterdi.

Güvenlik görevlisinin gelmesinin ardından yanındakilerle birlikte uzaklaşan genç kadın ise, "Kadınlar camiye giremez, kadınlar onu yapamaz, kadınlar bunu yapamaz... Siz kimsiniz ya!" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, “Kadınlar camiye giremez diye hadis mi var?” diye sormuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında yaptığı bir konuşmada “Hâlâ çirkin gelenekleri İslam diye gösteren zihniyetler var. Bundan kurtulmamız lazım. Kadınlar camiye giremez diye hadis mi var? Adeta camilerimiz kadınlara kapatılmış. Biz çocuklarımızın, hanımlarımızın ayaklarını camiye alıştırmamız lazım. Camiler Müslümanların cem olduğu yerlerdir" diyerek bir takım hadislere dayanarak kadınlarıon camilerden uzaklaştırılmasını eleştirmişti.