Usta müzisyen hayatını kaybetti

Erkin Koray ve Cem Karaca gibi isimlerle çalışan Apaşlar grubunun gitaristi Yalçınkaya Tümay, zatürreye bağlı organ yetmezliğinden İstanbul'da hayatını kaybetti.

Usta müzisyen hayatını kaybetti

Müzisyen Mehmet Soyarslan ile Apaşlar grubunu kuran Yalçınkaya Tümay, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Erkin Koray ve Cem Karaca gibi isimlerle çalışan Tümay, yarın Erenköy Galip Paşa Camii'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Aile Mezarlığı'na defnedilecek.

"ERKİN KORAY ONA 'PAŞA YALÇIN' DERDİ"

Yalçınkaya Tümay'ın kızı Aydan Ağaoğlu, "Hayatı boyunca hep pozitif bir enerjisi oldu. İnsanları, doğayı, hayvanları çok severdi. Müziğe derinden bağlıydı. Aynı zamanda çok başarılı bir sporcu ve tenisçiydi. Kadıköyün sembol ismiydi. Erkin Koray ona Paşa Yalçın derdi. Hayatı boyunca müzikten hiç kopmadı. Ayşem olarak bilinen Ayşen şarkısını anneme yazmıştı" dedi.

Usta müzisyen hayatını kaybetti - Resim : 1

"SEVGİ DOLU BİR İNSANDI"

Apaşlar grubunun kurucularından müzisyen Mehmet Soyarslan ise "1 ay evvel görüştük, devamlı beste yapardı ve bana bestelerini telefondan gönderirdi. Sürekli iletişim halindeydik. Çok anımız var. Müziği çok seven bir insandı. İnsanları birbirine yaklaştıran, sevgi dolu bir insandı" diye konuştu.