Uyuşturucu baronu çıktı! İş insanı Ali Osman Akat'ın 135 yıla kadar hapsi isteniyor

İş insanı Ali Osman Akat hakkında “uyuşturucu ve uyarıcı madde ithalatı yapmak” suçundan 90 yıldan 135 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Uyuşturucu baronu çıktı! İş insanı Ali Osman Akat'ın 135 yıla kadar hapsi isteniyor

Kozmetik markası l'actone'in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Osman Akat‘la birlikte hakkında Kolombiya'dan içinde yüksek oranda kokain bulunan 110 kiloluk iki ayrı kargoyu ülkeye soktukları iddiasıyla 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ithal etme' suçundan 135 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. iddanamede detaylara göre jandarma il komutanlığı ekipleri 15 aralık 2021’de kargo görevlisi kılığına girerek şüpheli tevfik akan atak’ın ortağı olduğu sarıyer, maslak’taki başka bir adreste operasyon yapıldı.

Firma ortağı olan Süleyman Yekenkunrul kargoyu imza atarak teslim alınca kontrol altına alındı. Gözaltına alınan Ali Osman Akat ifadesinde kozmetik alanında faaliyet gösterdiğini belirterek 10 yıldır tanıdığı şüpheli Tevfik Akan Atak’a 26 kasım 2021 tarihinden itibaren imza yetkisi verdiğini kendisi 6-7 senedir dış ticaret genel koordinatörü olduğunu söyledi.

Demir tozuna saklanmış

İddianamede, şüpheliler Tevfik Akan Atak ve Ali Osman Akat'ın bulunduğu firmaların kozmetik alanında faaliyette bulunduğu ancak şüpheli gönderi olan ve gümrük beyanlarında demir tozu olarak geçen maddenin kollukça yapılan saha araştırmasında kozmetik alanında kullanımına dair bilgi bulunamadığı, firmanın iştigal alanı dışında bir madde ithal edilmeye çalışıldığı ve bu maddenin içeriğine kokain karıştırıldığının kriminal raporunda sabit olduğu kaydedildi. İddianamede, şüpheli Ali Osman Akat'ın cep telefonu üzerinde yapılan ön incelemede Tevfik Akan Atak'a farklı gümrük işlemlerinde sürekli talimatlar geçtiği, "bu nedenle suça konu olayda da Tevfik Akan'ın Ali Osman Akat'tan talimat almadan bu olayı gerçekleştiremeyeceğinin değerlendirildiği zira ele geçirilen uyuşturucu maddenin miktar ve değer olarak çok yüksek olduğu" ifade edildi.

Savcılıktan göstermelik şirket yorumu

Savcılık iddianamede şüpheli ali osman akat’ın uyuşturucu işlerini kolayca halledebilmek için göstermelik olarak bir başka ismi imza yetkisi verdiğini belirtti