Uyuyakalınca insan gibi horlamaya başladı. Bilim insanı o anları kayda aldı. İzleyenler şaşkına döndü

Bilim insanının kamerasına yakalanan sevimli anlar, sosyal medyada paylaşıldıktan sonra binlerce izlenme aldı. Hızlı kanat çırpmasıyla bilinen sinek kuşunun uyurken horlama benzeri sesler çıkardığı görüntüler kayda alındı. Islığa benzer sesler çıkaran minik kuşun sevimliliği herkesi gülümsetti.

Sinek kuşları, havada asılı kalıp kanatlarını çok hızlı çırparak durabilmeleriyle tanınırlar. Türüne bağlı olarak saniyede 15 ila 80 kez kanat çırpabilirler. Havada asılı kalmalarının yanı sıra, geriye doğru ve dikey olarak uçabilirler ve çiçeklerin nektarlarını ince gagalarıyla emerken sabit konumda kalabilirler. Kanatlarını hızlıca çırpmaları, insanın ağzı kapalıyken ses çıkartmaya çalışmasına benzer bir ses sunarlar. 

Uyuyakalınca insan gibi horlamaya başladı. Bilim insanı o anları kayda aldı. İzleyenler şaşkına döndü - Resim : 1

SİNEK KUŞU HORLARKEN YAKALANDI

Perulu bir bilim insanının kamerasına yakalanan sinek kuşunun uyurken çıkardığı sesler, insanların horlamasını andırdı ancak bu horlamadan çok daha tiz ve sevimli bir sesti. Ağzını açıp kapattıkça sevimli bir şekilde horlayan sinek kuşunun görüntüsü sosyal medyada kısa sürede binlerce kez izlendi.