Uzaktan çalışanları üzecek haber! Terfi alamayacaklar

Bilgisayar üreticisi Dell, iş politikasında çok tartışılacak bir değişikliğe imza atarak, tamamen uzaktan çalışanlara terfi imkanı verilmeyeceğini açıkladı. Terfi etmek isteyen çalışanlarının ise ofise gelmeleri gerektiğini duyurdu.

Uzaktan çalışanları üzecek haber! Terfi alamayacaklar

Şubat ayında ofise dönüş zorunluluğu getiren Dell, mayıs ayından itibaren uzaktan çalışan tüm personele haftada 3 gün ofise gelmeleri gerektiğini söyledi. Personel evden çalışmaya devam etmek isterse edebilecek. Ancak terfi durumlarında değerlendirmeye alınmayacak ya da pozisyon değişikliği yapamayacak.

KADIN ÇALIŞANLAR OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR

Dell’in bu kararı, çalışanlar arasında tartışmalara da neden oldu. Bazıları, bu değişikliğin şirketin maliyetleri azaltmak amacıyla tasarlanmış bir strateji olduğunu söylerken, diğerleri ise kadın çalışanları olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediyor. Uzaktan çalışanlara getirilen bu yeni kısıtlamaların, iş dünyasındaki uzaktan çalışma modelleri üzerine yapılan geniş kapsamlı tartışmayı da alevlendirdiği belirtiliyor.

İŞ DÜNYASI İÇİN ÖRNEK OLABİLİR 

Ayrıca Dell’in kararı, uzaktan çalışmanın ve iş dünyasının dönüşümünün karmaşıklığını ve belirsizliğini yansıtan bir örnek olarak da değerlendiriliyor. Dell’in aldığı bu kararın, iş dünyasındaki diğer şirketlerin benzer adımlar atmalarına ilham verebileceği veya uzaktan çalışma modellerinin gelecekteki yönelimini etkileyebileceği düşünülüyor.