Uzaya gidecek ilk Türk astronotlar belli oldu! 36 bin başvuru yapılmıştı!

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) tarafından geçtiğimiz Mayıs 2022 tarihinde başvurular başlamıştı. İlk Türk Astronot, başvuruları, TUA'nın resmi internet sitesi üzerinden yapıldı. 30 Haziran'da başvuru süreci tamamlandı. 36 bin başvuru yapılmıştı. Uzaya gidecek ilk Türk astronot adayları belirlendi.

Uzaya gidecek ilk Türk astronotlar belli oldu! 36 bin başvuru yapılmıştı!

Türkiye Uzay Ajansı tarafından Mayıs 2022 tarihinde uzaya gidecek ilk Türk astronotlar için başvurular online olarak alındı. Tam 36 bin kişi uzaya giden ilk Türk astronot olmak için büyük bir ilgiyle başvurdu. İlk Türk astronotu olma yolunda geri sayım başladı. Tüm başvurular incelendi. Sonunda kadın ve erkek adaylar arasından 30 kişi belirlendi. 

Kadın-erkek 30 astronot adayı

TUA tarafından 10 kadın ve 20 erkek olmak üzere 30 Türk astronot adayı belirlendi. Adayların tıbbi olarak test aşamasına geçildi. NASA tarafından lisans verilen hekimler tarafından iş ve işlemler başladı.

Adaylar seçilirken nelere dikkat edildi?

36 bin başvuru yapıldığı açıklanan TUA ilk Türk astronot adayı seçiminde 30 kişi belirlendi. Kadın ve erkek adayların nihai seçim aşaması Ankara'da devam edecek. Adaylar belirlenirken özellikle mühendislik, fizik, tıp ve astronomi alanlarında çalışma yapan kişiler seçildi. Adayların katıldığı projeler, alınan ödüller, adayların yaptıkları sporlar belirleyici kriterlerden biri oldu. İlk aşama olan tıbbi testler de Ankara'da olacak. 2 Türk astronot adayı belirlenecek
30 kadın ve erkek aday arasından iki kişi belirlenecek. Kasım ayı başında da doğru iki adayın belirlenmiş olacağı açıklandı. ABD'ye gönderilecek bu iki aday orada zorlu bir eğitim sürecine girecek. Teorik eğitimlerin yanı sıra Japonya'da da eğitim alacak adaylar için yeni süreç başlayacak.

https://uzaya.gov.tr/