Uzmanı uyardı! Bitkisel ilaçlar insan sağlığını ciddi oranda tehdit edebiliyor!

Gribal enfeksiyonun çoğalmasıyla birçok kişi kendilerine göre yeni çözümler üreterek btkisel ilaçlara yöneldi. Eczacı Özlem Ayrancı uyarılarda bulunarak “Kulaktan dolma bilgilerle bitkisel ilaç kullanmayınız” şeklinde konuştu.

Uzmanı uyardı!  Bitkisel ilaçlar insan sağlığını ciddi oranda tehdit edebiliyor!

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının düşmesi ile gribal enfeksiyonun çok hızlı yayıldığına vurgu yapan eczacı Özlem Ayrancı “Doktor tavsiyesi olmadan, kulaktan dolma bilgilerle satın alınan bitkisel ilaçlar insan sağlığını ciddi oranda tehdit edebiliyor” ifadelerini kullandı.

İnsanların internet üzerinden bilinçsizce bitkisel ürünler temin ettiklerini dile getiren Ayrancı reçetesiz bir şekilde satın alınan bu maddelerin insan sağlığını ciddi oranda tehdit edebileceğini aktardı.  Kent genelindeki hava şartlarıyla değişimiyle birlikte vücutlarda da bağışıklık sisteminin düşebildiğinin altını çizen Ayrancı, “İnsanlar gribal enfeksiyonun çoğalmasından sonra kendilerine göre yeni çözümler üretmeye başladı” dedi.

 “Genellikle C vitamini başta olmak üzere kara mürverli, preparatları öneriyoruz”

Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlara çeşitli tavsiyelerde bulunan Ayrancı, “Genellikle C vitamini başta olmak üzere kara mürverli, ekinezyalı ve propolisli preparatları öneriyoruz. Akıllara, soğuk algınlığı sonrası hemen antibiyotik gelmemelidir. Vücudun direnci, bilinçsizce kullanılan antibiyotikten sonra zararlı mikroorganizmalara karşı daha da etkisiz kalabiliyor” şeklinde konuştu.