İşte en güçlü korona virüs semptomları

İngiltere Londra'daki King's College'da görev yapan bilim insanları, 1 milyon korona virüs vakasını inceledi ve en güçlü semptomları ortaya çıkardı. Uzmanlara göre bu sayede teşhis çok hızlı konulabilir.

İşte en güçlü korona virüs semptomları

King's College'da bir grup bilim insanı hastalığın semptomlarını net olarak tespit edebilmek için bir çalışma yürüttü. Ekip adına yapılan açıklamada dünyayı etkisi altına alan korona virüs vakalarındaki semptomlar izlendi.

Nilim insanlarının açıkladığı bilgilere göre 1 milyon kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre en güçlü semptomlar kişinin koku ve tat alma duyusundaki kayıplar. Hastalığın ilk evresinde insanların bu duyularını yavaş yavaş kaybettiğine dikkat çeken uzmanlar, belirtileri gösterenlerin korona virüs olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

Test yaptırmadan önce özellikle bu iki noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen King's College'dan baş araştırmacı Profesör Tim Spector, "Diğer semptomlarla birleştiğinde, koku ve tat kaybı olan kişilerin verilerimize göre Kovid-19'a yakalanmış olma olasılığı diğer insanlara göre üç kat daha fazla gibi görünüyor" dedi.

Uygulama Guy ve St Thomas NHS Vakfı, NIHR Biyomedikal Araştırma Merkezi ve bir sağlık başlangıç firması olan ​​ZOE Global Limited ile birlikte King's College Londra ekibi tarafından geliştirildi.