Vahşi doğanın en büyük yırtıcısının yaptığı harekete bakın. 16, 17, 18, 19, 20, 21'e kadar bekliyorlar. Sadece burunları dışarıda

Vahşi doğanın en büyük yırtıcılarından birisinin yaptığı hareketi görenler hayrete düştü. Donmuş bataklıklarda hayatta kalmak için sadece burunlarını buzun içinden çıkararak nefes alıyorlar ve hava sıcaklığının 21 dereceye kadar çıkmasını bu şekilde bekliyorlar. Brumasyon ismi verilen bu süreçte, metabolizmaları düşüyor ve aylarda yemek yemeden öylece bekliyorlar.

Vahşi doğanın en büyük yırtıcı canlılarından biri olan timsahlar, çok az insanın bildiği bir şey yaptı. Timsahın bu yaptığını görenler hayrete düştü.

AYLARCA YEMEK YEMEDEN DURUYORLAR

Timsahlar yaşam alanları olan bataklıklarda, kış mevsimi geldiğinde çok ilginç bir şey yapıyorlar. Donmuş bataklıklarda hayatta kalmak için sadece burunlarını uzun içinden çıkararak nefes alıyorlar. Bu süreçte hayatta kalmak için yaptıkları tek faaliyet nefes almak oluyor. Metabolizmaları düşüyor ve hava sıcaklığı 21 dereceye çıkana kadar hareketsiz bir şekilde aylarca yemek yemeden bekliyorlar. Bu sürece bilim insanları, brumasyon ismini veriyor.