Vahşi doğanın vahşi hayvanı, dolanan ip nedeniyle can çekişiyordu... İplerinden kurtulunca doğada özgürce koşmaya başladı

İngiltere'de bulunan bir ormanda vahşi doğanın vahşi hayvanları, boynuzlarına dolanan ip yüzünden adeta can çekişirken son anda hayvan severler tarafından kurtarıldı. İplerinden kurtulan güzel canlılar hemen doğada özgürce koşmaya başladılar.

Vahşi doğanın vahşi hayvanı, dolanan ip nedeniyle can çekişiyordu... İplerinden kurtulunca doğada özgürce koşmaya başladı

İngiltere'de bulunan bir ormanda boynuzlarına dolanan ip yüzünden adeta önce birbirine sonra ise ağaçlara dolanan geyikler hayvan severlerin yardımı ve öz verisi sayesinde kurtarıldı. 

Linjoy Yaban Hayatı Koruma Alanı ve Kurtarma'dan Lindsay Newell, ekibin Facebook sayfasında kendisinin ve Mark adlı bir meslektaşının, iki nadas geyiği Milton köyü yakınlarındaki ormanda birbirine dolanmış halde bulunduğunda tepki verdiklerini söyledi.

İKİSİ BİRDEN UZUN SÜREN UĞRAŞLARIN SONUCUNDA KURTARILDI

Newell, "Biz vardığımızda birbirlerine daha da yakınlaşmışlardı, içlerinden biri boynuna sıkıca dolanmıştı." diye yazdı. Kurtarma ekipleri hayvanların üzerine geyik ağı attılar ve ipi cep bıçaklarıyla kesmeden önce hayvanları yere düşürmeyi başardılar. Newell, her iki geyiğin de mücadeleden dolayı hafif yaralandığını ancak ikisinin de veteriner müdahalesine ihtiyaç duymadığını söyledi.

"Serbest kaldıklarında, boynuzlarından ağ çıkarıldı ve biz de onların kalkıp kaçmalarını bekleyerek atladık" diye yazdı. "O kadar yorgunlardı ki orada öylece oturdular, büyük olan ise kalkma zahmetine bile girmedi."

Newell, iki geyikten küçük olanının yaklaşık bir dakika sonra kaçtığını, diğerinin ise dürtükleyen bir daldan biraz cesaret alarak kaçtığını söyledi.

 

Vahşi doğanın vahşi hayvanı, dolanan ip nedeniyle can çekişiyordu... İplerinden kurtulunca doğada özgürce koşmaya başladı - Resim : 1