Vahşi sürüngen sürüsü, nehre düşen çaresiz köpeğe beklenmedik bir şey yaptı... Araştırmacıların bu davranışın nedenini araştırmaya başladı

Vahşi sürüngenlerden oluşan bir sürü nehre düşen yavru köpeği fark edip o yöne yüzmeye başladı. Timsah sürüsünün avlanmak için gittiğini sanan herkes çok şaşırdı. Sergiledikleri beklenmedik davranış araştırma konusu olarak raporlandı.

Vahşi sürüngen sürüsü, nehre düşen çaresiz köpeğe beklenmedik bir şey yaptı... Araştırmacıların bu davranışın nedenini araştırmaya başladı

Yabani bir köpek sürüsü, başıboş olduğu düşünülen yavru köpeği kovalamaya başladı. Çaresiz köpek Hindistan'daki Savirtri Nehri'ne atlayarak tehlikeden kurtuldu ya da öyle olduğunu sandı. Nehir düzinelerce timsahla doluydu.

Bilim insanları tarafından Journal of Threatening Taxa adlı bilimsel dergide yayımlanan bir bildiriye göre, timsahların "saldırı menzilinin gayet içerisinde" olduğu için bu durum çaresiz köpeğin genç yaşta hayatını kaybetmesi anlamına gelmeliydi.

Vahşi sürüngen sürüsü, nehre düşen çaresiz köpeğe beklenmedik bir şey yaptı... Araştırmacıların bu davranışın nedenini araştırmaya başladı - Resim : 1

AMA BEKLENEN OLMADI

Bir grup timsah tehlikeli nehre düşen köpeği güvenli bir yere yönlendirir gibi görünerek türler arası merhamet örneği sergiledi. Araştırmacılar, "Bu timsahlar gerçekten burunlarıyla köpeğe dokunuyor, kıyıya güvenli bir şekilde tırmanması ve sonrasında kaçması için onu itiyorlardı" açıklamasını yaptı.

Araştırmacılar, köpek yavrusunun kurtarılmasının timsahların duygusal zeka barındırmasının bir işareti olabileceğine inandıklarını söyledi.