Vajinal akıntınız size neyi anlatıyor?

Kadınlarda görülen vajinal akıntı bazen sıkıntılı bir durumun ya da bir hastalığın habercisi olabilir. Akıntının durumuna göre kadın doğum uzmanından yardım alabilirsiniz.

Vajinal akıntınız size neyi anlatıyor?

Vajinal akıntılar, kadın genital sisteminin sağlığı konusunda önemli bir yere sahiptir. Vajinal akıntı, günlük hayatımızda her kadında görülür. Bazı zamanlar ise renginde veya kokusunda değişiklik gözlemlenebilir. Farklı belirtileri olan vajinal akıntı, başlamış bir probelmin habercisi olabilir.

Vajinal akıntı neden olur?

Vajinadan gelen bu sıvı, salgı bezleri tarafından üretilir, içinde ölü hücreleri ve bakterileri taşır. Böylece vajina temiz kalır ve enfeksiyonlardan korunur. Aynı zamanda vajinanın nemini korumasını sağlar.

Uzmanlara göre emzirme, ovulasyon ya da cinsel uyarılma olduğunda vajinal akıntının miktarının artması normal bir durumdur. aynı zamanda hamilelik döneminde de akıntının kokusunun değişmesi durumu görülebilir.

Vajinal akıntıdan ne zaman korkmak gerekiyor?

Bu konu hakkında yapıla araştırmalara göre uzun süren renk, koku ve miktar değişimleri ve beraberinde yanma, kaşıntı gibi belirtilerin eşlik etmesi durumunda enfeksiyon olasılığını düşünmek gerekiyor.

Antibiyotik ya da steroid kullanımı, gebelikte oluşan bakteriyel hastalıklar, çok eşli cinsellik, kullanılan ilaçların yan etkileri, rahim ağzı kanseri, şeker hastalığı, mantar enfeksiyonu, kullanılan kozmetik ürünler ve menopoz gibi durumlarda akıntının türü ve yapısı bozulabiliyor. bu gibi durumlarda zaman kaybetmeden acilen kadın doğum uzmanınıza muayene olmanız öneriliyor.

Vajinal enfeksiyon nasıl önlenir?

Eğer vücudunuzdaki akıntı değişimi basit enfeksiyondan kaynaklanıyorsa vajinanızı kozmetik ürünlerle temizlemeyin, pamuklu iç çamaşırı kullanın, eğer ped kullanıyorsanız sık değiştirin, ıslak mayo ve bikini ile uzun süre beklemeyin.