Valilik açıkladı! 6 günlük yasak kararı!

Van Valiliği, kentteki toplantı, gösteri ve yürüyüş gibi eylemlere ilişkin bir duyuruda bulundu. Valilikten yapılan duyuruda, 6 günlük yasak alındığı açıklandı.

Valilik açıkladı! 6 günlük yasak kararı!

Van'da eylemler, 6 gün süreyle yasaklandı.

Valilik, 2911 sayılı 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu' kararına göre, Van'da 6 günlük yasağın alındığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, "Anayasamızda ve kanunlarda kapsamı sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturulmuş olarak sınıflandırılan eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşların can ve kötü güvenliklerini sağlamak, terör tesislerinin planlarını muhafaza etmek ve bu şekilde, milli güvenliklerin sürdürüldüğü, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suçların sürdürülmesi, temel hak ve özgürlükler ile özgürlüklerin ve özgürlüklerin ve genel analizin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının korunması amacıyla; 2911 Toplantılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun kaydına göre düzenlenen gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtımı ve her 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddelerle ilgili olarak yasaklanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergahını kullanarak, her türlü kanuna aykırı eylem etkinliğe ayrılmanın durdurulması amacıyla, kanuna aykırı eylemler/etkinliklere katılmaması muhtemel kişiler/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11. Maddesinin (c) hakları hükümlerince ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına ve bu yeteneklere göre belirtilen yere geçişler için başka illerden beslenmemiz güzergahının kullanılmasına izin verilmemesi onaylanmıştır" ifadelerine yer verilmiştir.