İsrail protestolarında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar var

Gazze'deki hastaneye yapılan bombalı saldırının ardın dan İstanbul'da da vatandaşlar, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto yapmak için toplandı. İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, protestolar sırasında 1 kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği, 43'ü polis toplam 63 vatandaşın da yaralandığı belirtildi.

İsrail protestolarında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar var

Dün Gazze'de İsrail tarafından hastaneye yapılan bombardıman, tüm dünyada tepkilere neden oldu.

Sivillerin hayatını kaybettiği katliamın ardından İstanbul'da da vatandaşlar, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto yapmak için toplandı. 

63 KİŞİ YARALANDI,  1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, dün akşam Gazze'deki bir hastanenin İsrail tarafından bombalanması sonucu 500 kişinin öldüğü saldırıya yönelik İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde yapılan protestolar sırasında 1 kişinin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği, 43'ü polis toplam 63 vatandaşın da yaralandığı belirtildi. Ayrıca polis bariyerini aşarak emniyet güçlerine saldırdığı tespit edilen 5 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

İsrail protestolarında hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar var - Resim : 1

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail'in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlardan bir grubun, konsolosluk binasına girmek için harekete geçtiği, emniyet güçlerine, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunduğu belirtildi.