Valilik ve Meteoroloji’den peş peşe uyarı! Saat verildi kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara için son dakika uyarısında bulundu. Yarın sabaha kadar dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapılırken, İstanbul Valiliği de bugün ve yarın için vatandaşları uyardı.

Valilik ve Meteoroloji’den peş peşe uyarı! Saat verildi kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz (Antalya merkez ve Hatay hariç), İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Bingöl ve Muş hariç) ile Kırklareli'nin kuzey kesimleri, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, İstanbul, Kütahya, Afyonkarahisar, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, genellikle mevsim normalleri civarında, İç Ege'de mevsim normalleri altında, güneydoğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege'de kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/sa)şeklinde esmesi bekleniyor.

Marmara için uyarı geldi

Marmara’da rüzgarın, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği bildirildi.

Valilik ve Meteoroloji’den peş peşe uyarı! Saat verildi kuvvetli geliyor - Resim : 1

İstanbul valiliği'nden fırtına uyarısı

İstanbul Valiliği'nden yapılan fırtına uyarısında “Marmara Denizi’nde rüzgârın, bugün öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğudan fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Salı) sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” şeklinde açıklama geldi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 25

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı, yer yer çok bulutlu 29