Van, Bitlis, Muş ve Hakkari. Gece gündüz fark etmez. Tek tek uyarıldınız. Her yerde bu yaşanacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14. Bölge'den Van, Bitlis, Muş ve Hakkari illerimiz ile çevrelerine önemli bir uyarı yapıldı. Burada yaşayan vatandaşların gece ya da gündüz fark etmeden şiddetli don olayına karşı dikkat etmesi tavsiye edildi.

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari. Gece gündüz fark etmez. Tek tek uyarıldınız. Her yerde bu yaşanacak

Türkiye baıtısıyla, doğusuyla, kuzeyiyle, güneyiyle soğuk havaların etkisi altına girdi. Bu kapsamda yetkililerden vatandaşlara yönelik uyarılar gelmeye de devam ediyor. MGM 14. Bölge Müdürlüğü tarafından vda Van, Bitlis, Muş ve Hakkari bölgesinde ikamet eden vatandaşlarımıza yönelik önemli bir uyarı gerçekleştirildi. 

GECE GÜNDÜZ FARK ETMEZ, BUZLANMAYA DİKKAT

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin edildiği ifade edilen açıklamada, “Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli ve doğulu yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenmektedir. İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıkları; Van’da 4, Bitlis’te 2 ve Muş’ta ve Hakkâri’de 3 derece olacağı tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan, yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Akşam saatlerinden itibaren Van çevreleri ile Muş’un güneyinde kuvvetli kar (10-20 cm/12 saat kar yüksekliği), Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van’ın güneyinde yoğun kar (20 cm. üzeri kar yüksekliği) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.