Van Gölü’nde can pazarı: Boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtarmaya çalışmıştı! İki kişiden gelen haber kahretti

Van Gölü’ne serinlemek için giren Muhammet Kabir Pacal’ı açığa sürüklenirken gören Murat Koç isimli vatandaş Pacal’ı kurtarmak için göle girdi. Pacal’ı kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesi geçiren Koç, gölden çıkarıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Pacal’ın cansız bedeni de gölde bulundu.

Van Gölü’nde can pazarı: Boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtarmaya çalışmıştı! İki kişiden gelen haber kahretti

Alınan bilgilere göre olay Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağ mevkisinde yaşandı. Öğle saatlerinde sıcaktan serinlemek için Van Gölü'ne giren Muhammet Kabir Pacal, bir süre dalgalarla açığa sürüklenmeye başladı. Pacal'ın suda çırpındığını gören Murat Koç, Pacal'ı kurtarmak için göle girdi.

KALP MASAJIYLA HAYATA DÖNDÜ

Sahilde bulunanlar 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Pacal, gözden kaybolurken, onu kurtarmak için suya giren ve boğulma tehlikesi geçiren Koç, ise vatandaşların yardımıyla güçlükle kıyıya çıkarıldı. Bu sırada olay yerine jenderme, AFAD ve sağlık ekipleri geldi. Koç, sağlık ekiplerinin yaptığı kalp masajının ardından ambulansla Erciş Şehit Rıdvan Çevik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Van Gölü’nde can pazarı: Boğulma tehlikesi geçiren kişiyi kurtarmaya çalışmıştı! İki kişiden gelen haber kahretti - Resim : 1

GÖLDE KAYBOLAN KİŞİDEN ACI HABER

Bölgeye gelen Sahil Güvenlik Van Gölü Grup Komutanlığı ekipleri de Pacal için gölde arama çalışması başlattı. Yapılan çalışmada Pacal'ın cansız bedenine ulaşıldı.

HASTANEDEN GELEN HABER YÜREKLERİ DAĞLADI

Öte yandan Pacal’ı kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçiren Koç tedavi için kaldırıldığı hastanede doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yakınlarının büyük üzüntü yaşadığı olayda hayatını kaybeden Pacal ve Koç'un cansız bedeni hastane morguna kaldırıldı.