Van'da şiddetli deprem! AFAD ve Kandilli Rasathanesi şiddetini açıkladı

Van’da saat 21.37 sıralarında AFAD’a göre 5,0, Kandilli Rasathanesi’ne göre 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Korkutan depremle ilgili olumsuz bir durum yaşanmadı.

Van'da şiddetli deprem! AFAD ve Kandilli Rasathanesi şiddetini açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 21.35'te merkez üssü Tuşba ilçesinde Reçhter ölçeğine 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 18.89 kilometre derinlikte meydana gelen depremle birlikte endişe yaşayan çok sayıda kişi evlerinden çıktı. Deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Van'da muhtarlarla irtabata geçen ekipler herhangi bir olumsuz yaşanmadığı bilgisine ulaştı. Ancak,depremin merkez üssü Tuşba ilçesinin kırsal Ermişler Mahallesine bir ekip sevk edildiği ifade edildi.

 "Hasar yok"
Kandilli Rasathanesi ise depremin 5.3 büyüklüğünde ve yerin 5 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Deprem sonrası açıklama yapan Van-Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, "Olumsuz bir durum yok. Hasar yok" dedi.

Bakan Koca'dan açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Saat 21.35’te Van Tuşba’da meydana gelen 5 şiddetindeki depremde İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize herhangi bir olumsuz çağrı, yardım talebi gelmemiştir. Şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralı yoktur. Ekiplerimiz olası gelişmelere karşı sahada görev başındadır." ifadelerini kullandı.

Van'da şiddetli deprem! AFAD ve Kandilli Rasathanesi şiddetini açıkladı - Resim : 2

"Birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem yok"
İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu "Bugün 21.35'te, Van'da yaşanan depremle ilgili, Valimiz Sn. Ozan Balcı ile tekrar görüştüm. Tüm taramalarını gerçekleştirmişler, birkaç binada tespit edilen çatlağın dışında hiçbir problem olmadığını son bilgi olarak teyit etti. Van'ımıza ve Vanlı hemşehrilerimize geçmiş olsun." açıklaamsını yaptı. 

"Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor"
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, "Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor." dedi.