Van'da vatandaşların zorlu yaşam mücadelesi devam ediyor

Van'da vatandaşların zorlu yaşam mücadelesi devam ediyor. Günlerdir bölgede etkili olan dondurucu soğuklardan etkilenen vatandaşların şiddetli kar yağışı ve soğuklar ile adeta yaşam mücadelesi veriyor.

Van'da vatandaşların zorlu yaşam mücadelesi devam ediyor

Van'ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan dondurucu soğuklar günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm kenti etkisi altına alan ve adeta buz kestiren soğuklar ile yaşam mücadelesi veren vatandaşların çabası hala devam ediyor.

KAR KALINLIĞI 1 METREYİ AŞTI

İlçeye yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Arvas Mahallesi'nde kar kalınlığı yer yer bir metreyi aştı, tek katlı evler, ahırlar karla kaplandı.

Mahallede besicilik yapan hayvan sahipleri de yaşadıkları zorluklara rağmen kış boyunca ağıllarda besledikleri hayvanların bakımını ihmal etmiyor.

Yazın yaylalarda biçtikleri otu mahalle yakınlarında istifleyen besiciler, kışın da torbalara doldurup kar örtüsü üzerinde taşıyarak hayvanlara ulaştırıyor.

Belediye ekiplerinin ulaşım konusunda sorun yaşanmaması için yol açma çalışması yaptığı mahallede, vatandaşlar da evlerin ve ahırların damında biriken karı temizliyor.