VAR, Fenerbahçe’yi şampiyonluktan etti

Sevgili okurlar, Trendyol Süper Lig’in 33.haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray’ın Pendikspor’u evinde 4-1 yendiği maç sonrası mutlak kazanma parolasıyla Sivasspor müsabakasına çıktı. Sivasspor müsabakanın ilk yarısında kendi sahasına iyi yayılarak Fenerbahçe’yi karşıladı. Sarı-lacivertliler topa sahip olmasına karşın net pozisyonlar üretemedi. Tam ilk yarı bitecekken Fred, attığı müthiş golle Fenerbahçe’yi maçta 1-0 öne geçirdi.

İSMAİL KARTAL'DAN ÜST ÜSTE DEĞİŞİKLER

Mücadelenin ikinci yarısında aradığı kontra atağı bulan Sivasspor, Koita’nın attığı golle maça 1-1’lik eşitliği getirdi. Daha sonra İsmail Kartal, sahada varlığı ve yokluğu belli olmayan Osayi ve Tadic’i çıkarıp yerlerine Cengiz Ünder ve Mert Müldür’ü dahil etti.

İRFAN CAN TAKIMINI YİNE İPTEN ALDI

Kartal, aradığı golü bulamayınca bu kez Szymanski ve Dzeko’yu çıkarıp Batshuayi ve Serdar Dursun’u oyuna aldı. Baskısını artıran Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci’nin golüyle maçta 2-1 öne geçti. Gerçekten İrfan'ı kutlamak gerek takımda sorumluluk alarak elinden geleni yapıp, takımını sırtladı.

PENALTI LİGİN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Sivasspor beraberlik golü için yüklendi ve 87.dakikada Rey Manaj topa vurduktan sonra yere kaldı. VAR’da ne konuşuldu bilmiyoruz ama dakikalarca süren incelemeden sonra hakem Cihan Aydın, VAR’a çağrıldı ve pozisyonu izlemesi tavsiye edildi. Cihan Aydın penaltı noktasını gösterdi ve Manaj topu ağlara gönderdi. Açıkçası bütün skandalların yaşandığı bir sezonda, bir penaltıyla ligin kaderi değiştirildi. Vallahi pes! Bırakın futbolcular sahada oynasın, siz böyle yaptıkça bu ligi kime izleteceğinizi sanıyorsunuz? Bir takımın emekleriyle bu kadar oynanmaz. Diyecek söz bulamıyorum.

ŞAMPİYONLUK ŞANSI İYİDEN İYİYE AZALDI

Ligin geri kalanında Fenerbahçe’nin şampiyon olma şansını çok az görüyorum. Bu moralle Beşiktaş derbisine çıkmak çok zor olacak. Galatasaray’ın artık 4 puanlık bir avantajı var, bunu da sonuna kadar kullanacaklardır.