İstanbullular’a son duyuru! 3 gün içinde başvuru yapanlara metrobüs ücretsiz!

İstanbullular yürüyüş yaparak toplu taşımayı ücretsiz hale getirebiliyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıklı İstanbul kapsamında düzenlediği kampanyalar sayesinde vatandaş otobüs, metrobüs, gibi ulaşım araçlarını ücretsiz hale getirebiliyor.

İstanbullular’a son duyuru! 3 gün içinde başvuru yapanlara metrobüs ücretsiz!

Bir megakent ya da metropol olarak da bilinen İstanbul’da insanları sağlıklı yaşama teşvik edebilmek için bakanlıkların yanı sıra belediye de devreye giriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha sağlıklı bir İstanbul için İstanbulKart üzerinden kampanyalar düzenliyor. Düzenlenen bu kampanyalar hem sağlıklı yaşama teşvik ediyor, hem ulaşımı rahatlatıyor hem de vatandaşın otobüs, metrobüs, metro gibi Ulalım araçlarını ücretsiz şekilde kullanabilmelerini sağlıyor.

Peki bu kampanyalar neler? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ne gibi kampanyaları var?

İBB tarafından hazırlanan ‘Yürü Be İstanbul’ kampanyası adı altından Var Mısın 50.000 adım ile İstanbullular toplu taşımada ücretsiz hak kazanıyorlar. Haftada 50000 adım atabilen vatandaşlar haftada bir kez olmak kaydıyla metrobüs, metro ya da otobüs’ten bir adet ücretsiz geçiş hakkı kazanabiliyor.

Vatandaş buna benzer kampanyalar sayesinde ulaşım masrafını da bir tık indirgemiş oluyor. Yani kısacası ulaşım araçlarında ücretsiz bir adet geçiş hakkı kazanmak için İstanbulKart Kampanyası olan Yürü Be İstanbul kampanyasının Var Mısın 50.000 Adım’ görevini tamamlaması gerekmekte.

Görev tamamlandığı anda ücretsiz geçiş hakkı otomatik olarak kartınıza yükleniyor.

Bunun yanı sıra Uygulamanızdaki dijital kart sayesinde de ulaşımı ücretsiz hale getirebilirsiniz.

Telefonunuzdaki İstanbulkart uygulamasında QR ile geçişlerinizde 10 geçiş sonrasında bir adet ücretsiz geçiş hakkı kazanabiliyorsunuz. Dijital kartta her10 geçişinize bir adet ücretsiz geçiş verdiğinden dolayı bu kampanyayla iligli bir gün sınırı ise bulunmuyor.

Kampanyaya yoğun ilgi

İstanbulkart Yürü Be İstanbul Kampanyasına yapılan yoğun ilgiden dolayı kampanyanın sınırının kaldırılabileceği iddiaları varken herhangi bir resmi açıklama ise henüz yapılmadı.