"VAR" sistemi için kritik dönem! Premier League'de "VAR"ın geleceği oylanacak

2018 Dünya Kupasının ardından hayatımıza giren, ilerleyen yıllarda Avrupa’nın büyük liglerinin uygulamaya aldığı video asistan hakem uygulaması, özellikle bu sezon büyük tartışmaların odağındaydı. Premier Lig ekipleri önümüzdeki günlerde bir toplantı gerçekleştirecek. Kulüpler arasında yapılacak olan oylamaya göre “VAR” uygulamasının devam edip etmeyeceğine karar verilecek. tv100'ün özel haberi...

Futbolda yapılan en büyük devrimlerden olan  video asistan hakem uygulaması sarsılıyor. İngiltere Premier Lig’inde VAR’ın geleceği ciddi şekilde tartışılıyor.

İngiltere Premier Lig’de çok sayıda maçta hakem ve VAR skandalları yaşanıyor bu nedenle lig ekipleri var uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili toplantı yapmaya hazırlanıyor.

Kimi kesimler VAR’ın futbolda adaleti sağladığını ve devam etmesi gerektiğini savunurken bazı kesimler ise futbolun heyecanını azalttığını savunuyor.

Futbolun doğasını bozduğu, gol sevinçlerini yapay hale getirdiği için uygulamanın kaldırılmasını isteyenlerin yanında futbolda büyük hataların olup hakemlerin bazen o hataları görmeyişinden kaynaklı uygulamayı yararlı görenler olarak taraflar ikiye bölünmüş durumda.