VAR sistemi kalkıyor mu? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den flaş açıklama!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Video Yardımcı Hakem (VAR) tartışmalarına nokta koydu. Büyükekşi, "1-2 kulübün değil; bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım.” dedi.

VAR sistemi kalkıyor mu? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den flaş açıklama!

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi, Süper Lig takımlarının eleştirisi halindeki Video Yardımcı Hakem (VAR) kararlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

VAR sistemindeki eleştirilere açıklamalarda bulunan Büyükekşi, "Bu yıl ilk kez 1. Lig'de de VAR sistemini kullanıyoruz. Gri pozisyonlara zaten karışmıyor. Hakemin göremediği net pozisyonlarda uyarı yapıyor. Bu sistem hakkında talepler için bir iki kulübe değil, bütün kulüplerin taleplerine bakmamız lazım. Bu sistem olmasaydı, penaltılar ve ofsaytlar da birçok hata yapılırdı" dedi.

“VAR sistemine genel olarak bakmak lazım”

Büyükekşi, "VAR sisteminde 1-2 maç yerine genele bakmak lazım. VAR, hakemlerin yanlış karar vermesini önlemek için var. Gri pozisyonlara karışmıyor. Hakem görmediyse ve yanlış karar verdiyse devreye giriyor. "VAR sistemi istemiyoruz' eleştirilerinde 1-2 kulübünün değil tümünün taleplerine bakmak lazım. Birçok kulüp ve taraftar, bence bunun tersini düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Hakem eleştirilerine ilişkin bir soruya yanıt veren Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hakemler de insan ve onlar da yanlış yapabiliyorlar. Önemli olan onların iyi niyetli olması. Zaten hata yapan hakemler, performanslarına göre ceza alıyor. Umuyorum hakemlerimizin performansı artar"