Varto'nun dağlarına karlar düştü, ilçenin yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. Kış Varto için resmen geldi!

Muş'ta soğuyan hava ile beraber merkeze bağlı Varto ilçesinin yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. İlçe merkezinde ise hava sıcaklığının özellikle gece saatlerinde eksi derecelere kadar düştüğü gözlemlendi. İlçenin yüksek kesimlerine düşen kar sonrası kış resmen kendisini hissettirmeye başladı.

Varto'nun dağlarına karlar düştü, ilçenin yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. Kış Varto için resmen geldi!

Muş'un Varto ilçesinin yüksek kesimleri yağan kar sonrası beyazlar içinde kaldı.  İlçe genelinde eksi derecelere düşen hava sıcaklığı ise yaşamı olumsuz etkiledi.  Dondurucu soğukların hissedilmeye başladığı ilçede bulunan tepelere yağan kar ise kış resmen geldi dedirtti. 

AKŞAM SAATLERİNDE BAŞLAYAN YAĞMUR YERİNİ KAR YAĞIŞINA BIRAKTI

Varto ilçesinde yağması beklenilen kar bu yıl her seneye göre bir ay gecikmeli başladı. Akşam saatlerinde etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı. Bingöl ve Şerafettin Dağlarının yüksek kesimlerinde kar yağışının daha etkili olurken, bahar havasının yaşandığı ilçede, yağan karla birlikte hava sıcaklıklarda hissedilir derecede düştü.

 

Varto'nun dağlarına karlar düştü, ilçenin yüksek kesimleri beyazlar içinde kaldı. Kış Varto için resmen geldi! - Resim : 1