Vatandaşı sevindirecek haber! Ucuz diye kapısında kuyruk oluyordu, artık bakkalda satılacak!

Vatandaşa güzel haber geldi. Yıl sonunda hayata geçecek proje ile uygun fiyatlı diye kapısında kuyruklar olan Tarım Kredi ürünleri artık markette satılacak.

Vatandaşı sevindirecek haber! Ucuz diye kapısında kuyruk oluyordu, artık bakkalda satılacak!

Enflasyona bağlı olarak gıdadan yaşanan fiyat artışı sonrası vatandaş daha uygun fiyatlı ürünler için Tarım Kredi Kooparatifi'nin ürünlerini alıyordu. Kapıda uzun kuyruklar olurken, ürün kalmazken, vatandaşa güzel haber geldi Artık Tarım Kredi Kooperatifi'nin ürünleri bakkalda da satılacak. Proje yıl sonunda hayata geçecek. 

Hem bakkallar kalkınacak hem de vatandaş rahat edecek

Tarım Kredi Kooperatifi, bakkallara bayilik vermeye hazırlanıyor. Gıdada yaşanan fiyat artışı sonrası temel ürünlerde indirime giden kurum, ürünlere ulaşmakta güçlük çeken vatandaşlar için harekete geçti. Bakkallara bayilik vermeye hazırlanan Tarım Kredi, yıl sonu hayata geçmesi beklenen proje ile ürünlerini bakkallarda da satacak.

Vatandaşı sevindirecek haber! Ucuz diye kapısında kuyruk oluyordu, artık bakkalda satılacak! - Resim : 1

 

"Gıda ve temizlik ürünleri olacak"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre yıl sonu hayata geçirmek istedikleri projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Genel Müdürü Hüseyin Aydın, “Mahalle bakkalları, kendi ürünlerini satarken yanına biz de kendi ürünlerimizi koyacağız. Bakkal raflarında gıda ürünleri, temizlik ürünleri yer alacak. Üstünde Tarım Kredi etiketi olacak, fiyatlar kooperatif marketlerle aynı standartta olacak. Yani bu bakkallar bizim bayimiz olacak” ifadelerini kullandı.

1000 bayii hedefleniyor

Bu projenin tüketici için ürüne ulaşmada kolaylık sağlayacağını belirten Aydın, “Vatandaşımız mahallesinden çıkmadan istediği ürünü bakkaldan temin edebilecek. Tüketiciler, Tarım Kredi marketindeki toptan ürünü, daha az miktarda bakkaldan alabilecek. Örneğin, Tarım Kredi Market’ten 5 kilo un yerine, mahalle bakkalından yarım kilo ürün alabilecek. Bunun yanında bazı şartlarımız da olacak. Bayilik vereceğimiz bakkallarda aradığımız özellikler olacak. Belirli zaman bu işi yapmış olmalarına ve kredibilitesine bakacağız. Bu şekilde bin tane bayilik planlıyoruz. Ankara, Mersin, Antalya, Konya, Adana pilot olarak seçtiğimiz öncelikli şehirler arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.