Vatandaşa kötü haber: Ekmek fiyatlarına yansıyacak! Yeni ekmek zammı yolda!

Eylül ayının başında yapılan son enerji zamlarının ardından ekmek fiyatlarında da artışa gidileceği gündeme geldi. Putin'in tahıl koridorunu eleştirmesi ve yeniden değerlendirileceğine dair konuşmasının ardından buğday fiyatları yüzde 4,5 oranında arttı.

Vatandaşa kötü haber: Ekmek fiyatlarına yansıyacak! Yeni ekmek zammı yolda!

Putin'in dünyada yaşanan tahıl krizine yönelik açıklamada bulunmasının ardından buğday fiyatları adeta uçuşa geçti. Buğday fiyatlarının artması, ekmek fiyatlarına ne zaman yansıyacağı soruları beraberinde getirdi.

İstanbul’da şu anda mevcut ekmek fiyatları fırınlarda 5 – 8 TL arasında değişirken, İBB’ye bağlı Halk Ekmek’te ise 3 TL’den vatandaşa satılıyor.

87 tahıl gemisinden sadece ikisi Afrika'ya gitti!

Ukrayna’dan sevkiyatı gerçekleştirilen tahılın neredeyse tümünün Avrupa’ya gittiğini anlatan Putin, “Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı kapsamında Ukrayna’dan giden 87 tahıl yüklü geminin sadece 2 tanesi Afrika’ya gitti. Geriye kalanı Avrupa’ya sevk edildi” diye konuşmuştu.

Tahıl krizinde sömürgecilik devam ediyor!

Putin, Avrupalı ülkelerin tahıl krizinde sömürgeciliğe devam ettiklerini belirterek, “Çok sayıda Avrupa ülkesi, geçen on yıllarda ve yüzyıllarda olduğu gibi bugün de sömürgeciliğe devam ediyor. Gelişmekte olan ülkeleri kandırdılar ve kandırmaya devam ediyorlar.” dedi.

Avrupa’nın söz konusu yaklaşımı nedeniyle küresel gıda krizinin derinleşeceğini vurgulayan Putin, “Bu yönde giden tahıl ve diğer gıdaların rotasını sınırlamayı değerlendirmek gerekiyor. Bu konuyu kesinlikle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare edeceğim.” şeklinde konuştu.