Vatandaşa müjde! Faturalar yarı yarıya düşecek! Bakanlık tarafından duyuruldu! Bu kış fatura derdiniz olmayacak!

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte faturalar şimdiden vatandaşın gözünü korkutmaya başladı. Artan maliyetler, faturaları da katlarken bütçeleri de zorlamaya başladı. Her geçen ay fatura sürprizi yaşayan vatandaşların imdadına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koştu. Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirme ile bu kış faturalar korkulu rüyanız olmaktan çıkabilir. İşte detaylar...

Vatandaşa müjde! Faturalar yarı yarıya düşecek! Bakanlık tarafından duyuruldu! Bu kış fatura derdiniz olmayacak!

Hanelerin en büyük gider kalemlerinden biri haline gelen faturalar, her geçen ay katlanıyor. Kış yaklaşırken vatandaşlar, elektrik, su, doğal gaz faturalarını düşünmeye başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı kış öncesinde “Aklınla Verimli Yaşa” sloganı ile bilgilendirme metni yayınladı. Bu metinde vatandaşlara büyük tasarruflar yaptıracak bilgiler paylaşıldı.

Faturalar yarısına inecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayınlanan bilgilendirme metnine göre, belirtilen tavsiyelere uyulması durumunda doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 35 tasarruf edilebileceği ifade edildi. Öyle ki, duş süresinin 1 dakika azaltılarak kişi başı yılda 18 ton su tasarrufu sağlanabildiği bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayınlanan kitapçıkta kış ayları öncesinde evde, işte, yolda, enerji verimliliği adına detaylı bir metin paylaşıldı. “Aklınla Verimli Yaşa” sloganı ile yayınlanan bilgilendirme metninde aydınlatma, ısınma, ulaşım, soğutma, ev işleri, çalışma ve pişirme konularında tasarruf için neler yapılması gerektiği anlatıldı.

1 dakika azaltarak 18 ton su tasarrufu

Bakanlık tarafından paylaşılan bu tavsiyelere uyulması halinde doğalgazda yüzde 50, elektrikte yüzde 35, petrolde ise yüzde 25’lik tasarruf sağlanacağı belirtildi ve tedbirlerden biri de duş süresini 1 dakika azaltılarak kişi başı yılda 18 ton tuz su tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.

Tüm bunlarla beraber Bakanlık tarafından yayınlanan kitapçığa göre tüm tavsiyelere uyulduğu takdirde enerjide yüzde 100’den fazla oranda tasarruf elde edilebiliyor. 

'Aklınla verimli yaşa' resmi internet sitesi