Vatandaşa yeni destek paketi açıklandı! Çalışanlara geri ödemesiz ek ve nakit 1000 TL

Geri ödemesiz ve nakit olarak maaşlara yapılacak ek ödeme kampanyasının detayları netleşti. Detaylar haberimizde…

Vatandaşa yeni destek paketi açıklandı! Çalışanlara geri ödemesiz ek ve nakit 1000 TL

Hükümet, 2022 senesinin bitmesine az kala yapacağı ekonomik adımları tek tek sıralamaya
başladı. Son dakika alınan güncel haber ise milyonları mutlu edecek cinsten!

Nakit olarak vatandaşa destek kapsamında hazırlanan gıda ve ısınma yardımı için Hükümet,
izlenecek olan yolu belirledi. Çalışanların maaşlarına ek olarak Hükümet 1000 TL ödeneceğini
açıkladı. Bu fırsatı kaçırmadan, yapılacak ek ödemeden sizlerde faydalanmak istiyor, ancak
nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız haberimizi sonuna kadar okuyun, lütfen.

SON DAKİKA: ÇALIŞANA, 1000 TL NAKİT DESTEK!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren ve heyecanla beklenen Hükümet’in ek destek sağlamak için hazırladığı “destek paketleri” güncellendi. Yeni destek paketi kapsamında çalışan her vatandaşa, maaşı haricinde gıda ve ısınma başlığı altında ödenecek olan rakamın tüm hesaplamaları yapılarak netleştirildi. Yapılacak olan ek destek ödemesine dair vergi muafiyetinin nasıl uygulanacağına da karar verildi. Gelecek olan düzenleme sayesinde Hükümet, çalışanlara elektrik, doğalgaz, gibi ısınma amacıyla yaptığı giderlere karşılık maaşlara ek 1.000 TL ye varan nakit ödeme yapılacak.

EK DESTEK PAKETLERİNİN DETAYLARI BELLİ OLDU!

Vatandaşın heyecanla beklediği ek destek paketlerinin ödemelerinin ise Hükümet tarafından 9 Kasım 2022 ile 30 Haziran arasında yapılması öngörülüyor. Aynı zamanda yatırılacak olan ücretlerin işveren kurumlar tarafından maaşa ek olarak yapılması, ancak 1000 TL yi aşmadan mevcut ödemelerinin(maaş,SGK, prim, mesai) üzerine yapılması şartı olacak.

Diğer taraftan işveren ve çalışanların merak ettiği “vergi muafiyeti” yapılacak olan nakit gıda bedelinin, gelir vergisi üzerinden istisna sayılacak. Ancak bu uygulama 1 Aralık 2022 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak.

Günlük yemek bedelinin ise ortalama 51 lirayı geçmemesi şartı da bulunuyor. 51 TL yi aşan günlük gıda bedeli ise vergi istisnasından faydalanamayacak. Yapılacak olan ek destek ödemelerinin vatandaşlara bankalar aracılığı ile yapılması gerekiyor. İşveren kurumların çalışanlara yemek çeki veya kartı vermek gibi yapılan uygulamalarda da aynı istisna sağlanacak. Bu aracılıkla günlük yapılan her ödeme 51 TL yi aşmıyorsa eğer aynı şekilde vergi muafiyeti sağlanacak.