Vatandaşlar müjde! 12 ay boyunca hesaplarınıza yatacak! Başvuruları kaçırmayın

Aile Destek Paketi kapsamına alınan "Çocuk Destek Bileşeni" 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına yatıyor. Dar gelirli ve çocuk sahibi vatandaşlara yatan Çocuk Destek Bileşenine nasıl başvurulur? Aralık ayı Çocuk Destek Bileşeni hesaplara yatırıldı mı? İşte ayrıntılar…

Vatandaşlar müjde! 12 ay boyunca hesaplarınıza yatacak! Başvuruları kaçırmayın

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Destek Bileşeni çerçevesinde yeni bir yardım programını hayata geçirdi. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yatan çocuk destek bileşeni hanelerdeki çocuk sayısına göre aylık 350 TL ile 650 TL aralığında değişen tutarlarda nakdi destek veriliyor. 

Aile Destek Paketi çerçevesinde genişlettiklerini, yardım programı boyunca sosyal yardım alan ailelerdeki çocuklar için de ek destek sağlayacaklarının altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya  Yanık, konuya ilişkin "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350-650 lira aralığında destek vereceğiz" açıklamasını yapmıştı. 
 
Çocuk destek ödemesinden kimler faydalanabilir?

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes çocuk parası desteğinden faydalanabiliyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlara da çocuk desteği veriliyor. 

Aile Destek Programı kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemeleri 12 ay boyunca düzenli şekilde hesaplara yatırılıyor. 

Çocuk destek ödemesi ne kadar?

Bakan Derya Yanık, çocuk sayısına göre gerçekleştirilecek olan ödemelerin tutarlarını şu şekilde açıkladı:

Bir-iki çocuklu hanelere 350 TL, 
Üç çocuklu hanelere 450 TL, 
Dört çocuklu hanelere 550 TL, 
Beş ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 650 TL.

Çocuk Destek Bileşenine nasıl başvurulur?

Başvurular e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.