Vatandaşlık maaşında sona gelindi! Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermişti. Aynı aileden birkaç kişi alabilir

Türkiye'de yaşayan dar gelirli ailelere yönelik vatandaşlık maaşı konusu son günlerde büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın açıklamalarıyla gündeme gelen vatandaşlık maaşı başvurusu Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanmıştı. İşte başvuru detayları...

Vatandaşlık maaşında sona gelindi! Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermişti. Aynı aileden birkaç kişi alabilir

Türkiye'de yaşayan milyonlarca dar gelirli vatandaş Eski Bakan Derya Yanık'ın gündeme getirdiği vatandaşlık maaşlarının detaylarını öğrenmek istiyor. Ekonomik olarak sıkıntı çeken ailelerin yararlanması hedeflenen vatandaşlık maaşı uygulaması ile Türkiye'de yaşayan her insanın tüm yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilir bi noktada olması amaçlanıyor.

VATANDAŞLIK MAAŞI, EVLİLİK KREDİSİ VE EMEKLİLİK DESTEĞİ

Eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir programda sosyal yardımlara ilişkin soruları cevaplamıştı. Sayın Yanık, yaptığı açıklamada vatandaşlık maaşı uygulaması, evlilik kredisi ve ev kadınlarına emeklilik desteği hakkında detaylı bilgiler vermişti.

Vatandaşlık maaşında sona gelindi! Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermişti. Aynı aileden birkaç kişi alabilir - Resim : 1

Eski Bakan Yanık, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Sayın Cumhurbaşkanımız Aile Destek Programı'nı onaylarken bize talimat buyurduğunda çalışmamızda şunu gördük. Bir gelir grubu var ki henüz yoksulluk sınırına düşmemiş ancak o riski taşıyor. Biz o riski bertaraf edebilmek için koruyucu ve önleyici yardımlarla destekleyeceğiz.

DETAYLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞACAĞIZ

Aile Destek Programı'ndan elde ettiğimiz tecrübeler ile ki önümüzdeki dönemde de bu programı devam ettirmeyi arzu ediyoruz.

Programımızı bir anlamda bütüncül bir çevreye dönüştürüp koruyucu ve önleyici sosyal yardımı da içine alacak şekilde bir vatandaşlık maaşına dönüştürme çalışmamız var. Bunu önümüzdeki süreçte inşallah tekrar kamuoyuyla paylaşacağız.

Vatandaşlık maaşında sona gelindi! Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermişti. Aynı aileden birkaç kişi alabilir - Resim : 2

VATANDAŞLIK MAAŞI ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. Bütünleşik sosyal yardım sistemimiz BM ölçeğinde de iyi uygulama örneklerinden birisi kabul edildi. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, herhangi bir vatandaşımız 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde;

Hanesinde kaç kişi var? Engelli var mı, yaşlı var mı? Çocuk var mı? Geliri olan kaç kişi var? Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var.

Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiğimiz, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var. Koruyucu ve önleyici sosyal yardımların tespiti noktasında bu sürecimizi işleteceğiz.

Vatandaşlık maaşında sona gelindi! Cumhurbaşkanı Erdoğan onay vermişti. Aynı aileden birkaç kişi alabilir - Resim : 3

VATANDAŞLIK MAAŞI NE KADAR?

Maaşın miktarı henüz netleşmemiş olsa da, ailenin gelir durumu, çocuk sayısı ve diğer bazı faktörlere göre belirleneceği düşünülüyor. Başvurular, ilgili bakanlığa yapılacak

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan henüz bir açıklama gelmedi.