Venezuela düşman olarak işaretlediği uçağı düşürdü

Venezuela ordusu, hava sahasına giren uçağı düşman olarak işaretlemesinin ardından havada vurarak düşürdü. Vurulan uçakta ölü ya da yaralı sayısına dair bilgi verilmedi.

Venezuela düşman olarak işaretlediği uçağı düşürdü

Venezuela Bolivarcı Ulusal Silahlı Kuvvetleri (FANB), Meksika'dan kalkan ve hava sahasına giren bir uçağı düşman olarak işaretlemesinin ardından düşürdü.

FANB komutanı General Domingo Larez Hernandez yaptığı açıklamada, uçağın Venezuela hava sahasına giriş yaptıktan sonra radarda kaybolduğunu, tespit edilmemek için konum vericisini ve telsizini kapattığını belirterek, genelde kaçakçıların iniş yaptığı Kolombiya sınırındaki düzlüklere yönelmesi sonrası düşürüldüğünü ifade etti.

General Hernandez ayrıca, uçağın uyuşturucu ve silah kaçakçılarına ait olduğuna ilişkin kanıtlara ulaştıklarını belirterek, vurulan uçakta kaç kişinin olduğuna dair ya da ölü ve yaralı sayısına dair bilgi paylaşmadı.

VENEZUELA BU YIL 34 UÇAK DÜŞÜRDÜ

Venezuela bu yıl hava sahasına yasa dışı giriş yapan 34 uçağı düşürürken, 2012 yılından bu yana Venezuela’nın düşürdüğü uçak sayısı 357’ye yükseldi.