Venüs & Ülker yakın konumda - 11 Nisan 2023 -

Güneş Sistemi'nde Venüs'ün en önemli özelliği Dünya'ya yörüngesi itibarıyla ortalama mesafe olarak en yakın gezegendir. Yer'den gözlendiğinde en parlak gezegendir. Yüzey sıcaklığı en yüksek gezegendir. Venüs, güneş ışınlarının büyük kısmını yansıttığı ve Dünya'ya en yakın gezegen olduğu için Güneş'ten ve Ay'dan sonra gökyüzündeki en parlak gök cismidir.

Venüs & Ülker yakın konumda - 11 Nisan 2023 -

Venüs içimizdeki dişil, Yin, kabul eden, yaratıcı enerjiyi temsil eder. Venüs, çekim gücü deneyimidir: Hem bir şeyden (veya birinden) etkilenmek, hem de bir şeyi (para, bereket) veya birini kendine çekebilmeyi sağlar. Enerji konusu sizi çok açmıyorsa Venüs'ü Sağ-Beyin işlevlerinden sorumlu olarak düşünebilirsiniz.

VENÜS GİBİ PARLAYACAĞIN BİR GÜN 

Venüs adını aşk ve güzellik tanrıçası olarak bildiğimiz ve Roma Tanrısı olan Venüs'ten almıştır. Yunan mitolojisinde Afrodit'le özdeşleştirilmiştir. Adı kadın olan tek gezegendir.

VENÜS-ÜLKER YAKIN KONUMDA

Ülker, Dünya’nın gökyüzündeki en parlak açık yıldız kümesidir ve kuzeydeki neredeyse her yerden çıplak gözle görülebilmektedir. Geçmekte olan toz bulutunun, Samanyolu Galaksisi‘ndeki Güneş’i çevreleyen genç yıldız oluşumunun sıra dışı halkası olan Gould Kuşağı‘nın bir parçası olduğu düşünülmektedir. Son 100.000 yıldır, Gould Kuşağı’nın parçası şans eseri sağa, büyük Ülker‘e doğru hareket etmektedir ve yıldızlar ile toz arasında güçlü bir tepkimeye sebep olmaktadır. Yıldızların ışığından gelen baskı, çevredeki yansı bulutsusunda bulunan tozu önemli derecede püskürtür, daha küçük toz parçacıkları daha kuvvetle itilir. Kısa vadedeki sonuç gösteriyor ki, toz bulutunun parçaları ipliksi ve katmanlı hale gelebilirlerdi.