Vergi ve borç yapılandırma ödemeleri için son gün! Ödeme yapmayan vatandaşlar bu haklarını kaybedebilir

Türkiye'de yaşayan vatandaşlara uzatılan ödeme tarihlerinden sonra kritik uyarı yapıldı. Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin taksit ödemelerinin son günü bugün.

Vergi ve borç yapılandırma ödemeleri için son gün! Ödeme yapmayan vatandaşlar bu haklarını kaybedebilir

Vergi yapılandırma kapsamında olan vatandaşların peşin 1'inci ve 2'nci taksitlerinin ödeme süresi için son gün bugün olarak belirlendi. Ceza indiriminden yararlanmak için ödemelerin aksatılmaması gerekiyor.

ÖDEMELER ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILABİLİYOR

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması aracılığıyla elektronik ortamda yapılabilir. Bu şekilde, vatandaşlar ödeme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir ve ödeme süresinin son gününde yoğunluktan etkilenme riskini azaltabilirler.

ANLAŞMALI BANKALAR İLE ÖDEMELER YAPILABİLİYOR

Yapılandırılan borçlar, anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartlarından, banka hesaplarından, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlardan, anlaşmalı bankaların şubelerinden, internet ve telefon bankacılığı, mobil bankacılık gibi alternatif ödeme kanallarından, vergi dairesi veznelerinden ya da PTT şubelerinden ödenebiliyor.

YAPILANDIRMA SÜRELERİ DAHA ÖNCE UZATILMIŞTI

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması kapsamında, 1'inci ve 2'nci taksit ödemeleri için son gün 31 Temmuz olarak belirlenmişti. Ancak, ödeme süresi SGK kapsamında yapılandırılan borçlar ve sigorta primi borçları için 3 Ağustos olarak uzatılmıştı. Bu uzatma sayesinde vatandaşlar daha fazla süreye sahip olmuş ve ödemelerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilmişlerdir.