Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk uyardı: Kırmızı et ve süt bulamayacağız!

Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Gülay Ertürk, Medyatava TV Youtube Kanalı'nda tarım ve hayvancılık konusundaki sorunlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Ertürk vatandaşları uyardı açıklamasında, "Kırmızı et ve süt bulamayacağız!" ifadelerini kullandı.

Veteriner Hekimler Derneği başkanı Gülay Ertürk, tarım ve hayvancılık konusundaki sorunlarla ilgili Medyatava TV YouTube Kanalı'na açıklamalar yaptı.

Üst üste gelen petrol, gübre ve yem zamlarının tarım ve hayvancılığa olumsuz etkilerine değinen Ertürk iyice dışa bağımlı hale geldiğimizi vurguladı.

Süt fiyatlarının artışını sorduğumuzda Ertürk, "Ürün maliyetlerinin hızla artmasına karşın ürün fiyatları yeterli seviyeye ulaşamıyor, üretici özellikle küçük aile işletmeleri zor durumda.Diğer yandan vatandaşın da alım gücü azaldı, hazırladığımız acil plan devreye sokulmalı" ifadelerini kullandı. 

Gıda kıtlığının kapıda olduğunu belirten Gülay Ertürk, Türkiye'nin yanlış planlamalar yaptığını ve acilen çözümlerin uygulanması gerektiğini vurguladı. 

Kaynak: MeydaTava