Videoyu izleyip herkesin öğrenmesi gerekiyor... İşte hayat kurtaran o müthiş hamle... Her an lazım olabilir

Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda ilkyardım eğitimi hayatımızın temel maddesi haline gelmiş uygulamalardır. İlkyardımın temel hareketlerinden biride Heimlich manevrasıdır (hemlik manevrası). Bu manevra boğaza kaçan yabancı cismin çıkarılmasında önemli rol oynar. Bu nedenle hayat kurtaran bu müthiş hamleyi öğrenmekte büyük fayda var.

Hayati tehlikelerin olduğu durumlarda ilkyardım eğitimi almış olmak önemli bir unsurdur. Birinin ya da kendi hayatımızı kurtarmada yapılabilecek uygulamalardır. Bu uygulamaların içerisinde Heimlich manevrasıdır (hemlik manevrası) yer alır.

Heimlich manevrası boğaza kaçan yabancı cismin çıkarılmasında önemli rol oynayan tekniktir. Sırt vuruşları ile yapılan boğulma ilk yardımı Heimlich manevrasında sırt ve karın darbeleri ile gerçekleştirilmiştir. Müdahale edilmediğinde boğulma ile sonuçlanır.

 HAYAT KURTARAN MÜTHİŞ HAMLE 

İlkyardım üzerine paylaşımlar yapan bir sosyal medya sayfası da hemlik manevrasının nasıl yapılacağına dair bir video paylaştı. Söz konusu paylaşımda “"Heimlich manevrası" olarak adlandırılan ve solunum yolunun yemek ya da yabancı bir cisimle tıkanması sonucu boğulmayı engellemek için kullanılan tekniktir” ifadeleri yer aldı. Hayat kurtaran bu müthiş hamleyi öğrenmenizde büyük fayda var.