Volkswagen yetkilileri fabrika için Manisa'da yer bakıyor

Alman otomobil devi Volkswagen uzun süredir gündemde olan 1,3 milyar euroluk (8 milyar TL) fabrika yatırımı için Suudi Arabistan'dan sonra Bulgaristan'ı da eledi. Türkiye'de temaslarda bulunan firma yetkililerinin fabrika için yer baktığı belirtiliyor.

Volkswagen yetkilileri fabrika için Manisa'da yer bakıyor

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in yeni fabrika yatırımını yapacağı yer yüzde 99 kesinleşti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın dev yatırımla ilgili Manisa'yı işaret etmesinin ardından bölgede sürpriz bir gelişme yaşandı.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Andrej Babis'in Ankara ziyaretinde Volkswagen'in Türkiye'ye büyük bir yatırım yapacağını söylemesi ve ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın dev  fabrika için Manisa'yı işaret etmesiyle beklentiler artmıştı.

Tüm bu açıklamalarla birlikte dev yatırımın Türkiye'de yapılmasına kesin gözüyle bakılırken Volkswagen yetkililerinin Manisa'da sahaya indiği öğrenildi.

Yeni Şafak'ın haberine göre; 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerine kurulu Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden biri olan, 60 bin çalışanlı Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikanın kurulacağı arazilere ilişkin görüşmeler yürüten yetkililerin arazi işlemlerinin büyük bir kısmını ise tamamladığı öne sürülüyor. Volkswagen yetkililerinin konut ve sosyal donatı alanları için Manisa OSB'nin yakınındaki arazilerle ilgilendiği belirtiliyor.

Volkswagen bu bölgeyi seçerse yatırım teşvik bölgeleri haritasında 3. bölgede yer alan Manisa OSB'nin içinde bulunduğu kapsam dahilinde çok sayıda indirim, istisna, iade,muafiyet ve faiz desteğinin yer aldığı yatırım teşviklerinden de faydalanacak.