Wagner şimdi ne yapacak? İntikam için yemin ettiler: “Hazır olun başlıyoruz”

Yevgeny Prigojin'in ölümü sonrası paralı asker grubu Wagner intikam yemini etti. Wagner, "Başlıyoruz, hazır olun" mesajı gönderdi.

Wagner şimdi ne yapacak? İntikam için yemin ettiler: “Hazır olun başlıyoruz”

Rusya'da iki ay önce yönetime isyan bayrağı çeken Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeny Prigojin'in de içinde bulunduğu uçak, Moskova yakınlarında düştü. Uçaktaki 10 kişiden kurtulan olmadı.

Dün Moskova yakınlarında düşen özel jetin içinde Prigojin’in de olduğunun açıklanması bu sözleri yeniden dünya gündemine taşıdı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, dün düşen uçakta Prigojin'in yanı sıra Wagner'in bir diğer kilit ismi olan Dmitry Utkin de vardı. Wagner ile bağlantılı Rus sosyal medya kanallarından gelen Haberler, Wagner'in lider kadrosunun diğer üyelerinin de uçakta olabileceğini gösteriyor.

Wagner şimdi ne yapacak? İntikam için yemin ettiler: “Hazır olun başlıyoruz” - Resim : 1

"PRİGOJİN OLMADAN WAGNER BİR HİÇTİR"

Şimdi akıllardaki en büyük soru Wagner'in bundan sonra yoluna devam edip edemeyeceği. Prigojin'in yerine geçip Kremlin'in onayını alabilecek bazı isimlerden bahsedilse de, bu isimlerin boşluğu doldurup dolduramayacağı büyük bir soru işareti.

Wagner şimdi ne yapacak? İntikam için yemin ettiler: “Hazır olun başlıyoruz” - Resim : 2

"GELİYORUZ, HAZIR OLUN"

Wagner paralı asker grubu ise Prigojin'in ölüm haberi sonrası yayınladıkları intikam videosunda "Şu anda Wagner Grubu'nun ne yapacağına dair çok iddia var. Size söyleyeceğimiz tek şey başlıyoruz,hazır olun" ifadelerini kullandı

Mesajı veren yüzleri maskeli Wagner üyelerinin kim oldukları ve nerede oldukları bilinmiyor.