Washington Post tüm dünyaya duyurdu! ABD her şeyi biliyordu

Rusya ve Wagner arasındaki kriz anlaşmanın ardından 24 saat içerisinde çözüldü. Washinton Post'un haberi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Haberde, ABD’nin olacakları günler öncesinden bildiği ve bu hamle nedeniyle ABD'li yetkililerin Wagner isyanına hazırlıksız yakalanmadığı kaydedildi.

Washington Post tüm dünyaya duyurdu! ABD her şeyi biliyordu

Tüm dünya dün Rusya’daki krizi konuştu. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Rusya güne Wagner isyanı ile uyandı.

Wagner güçlerinin Rostov'da kontrolü sağlaması ve Moskova'ya doğru yürüyüşe geçmesi ise başkentte kırımızı alarm verilmesine neden oldu.

 

 

Kriz 24 saat dolmadan çözüldü. Wagner birlikleri, Moskova’ya 200 kilometre kala durdu.

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası 'kan dökülmemesi için' üslerine döndüğünü söyledi. ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post'un iddiası ile gözlerin ABD'ye çevrilmesine neden oldu.

HERKESİ SARSAN AÇIKLAMA: BEYAZ SARAY HAFTALAR ÖNCE ÖĞRENDİ

Washington Post 'ABD casusları haziran ortasında Prigozhin'in Rusya'da silahlı eylem planladığını öğrendi' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Habere göre ABD istihbaratı Beyaz Saray ile diğer devlet kurumlarına acilen bilgi verdi.

Başka bir deyişle ABD olacakları günler öncesinden biliyordu. Bu hamle nedeniyle ABD'li yetkililer Wagner isyanına hazırlıksız yakalanmadı.

İsminin gizli kalması koşuluyla konuşan bir ABD'li yetkili, 'liderliğe bir şeyler olduğunu söyleyebilecek kadar yeterli sinyal vardı. Yani buna hazır olduklarını düşünüyorum' dedi.