WhatsApp daha fazla kişiselleştirmeyle geliyor: İşte yeni özellikler...

WhatsApp tarafından kullanıcılara daha çok kişiselleştirme seçeneği sunulmak için kollar sıvandı. Beta sürümünde test edilen özelliğe göre artık uygulama rengi üzerinde daha fazla kontrole sahip olunabilecek.

WhatsApp daha fazla kişiselleştirmeyle geliyor: İşte yeni özellikler...

WhatsApp, kullanıcıların uygulamanın ana marka rengini değiştirmesine imkan tanıyan bir tema özelleştirme özelliği üzerinde çalışıyor. WABetaInfo, iOS 24.1.10.70 için WhatsApp beta sürümünde bu özelliğin geliştirme aşamasında olduğunu tespit etti ancak henüz test kullanıcılarına sunulmadı.

Meta’nın sahibi olduğu anlık mesajlaşma uygulaması on yıldan fazla bir süre önce kuruldu. Ancak uygulama simgesini, sohbet balonu rengi gibi bazı detayları değiştirmenize imkan tanıyan Telegram gibi rakipleriyle karşılaştırıldığında özelleştirme açısından çok fazla özellik sunmadı. Şu anda WhatsApp, cihazınızda belirlenen koyu/açık tema ayarını otomatik olarak ayarlayabiliyor.

Ayrıca WhatsApp kullanıcıları, sohbet arka planını veya sohbet duvar kağıdını değiştirerek uygulamanın görünümünü değiştirebiliyorlar. Uygulamadaki farklı kullanıcılar ve grup sohbetleri için ayrı duvar kağıtları seçmek veya tüm sohbetler için genel bir duvar kağıdı seçmek de mümkün. Ancak duvar kağıdını değiştirmek, Ayarlar, Sohbetler, Güncellemeler ve Topluluklar gibi ana ekranlarda hiçbir değişiklik yapmıyor.

WhatsApp daha fazla kişiselleştirmeyle geliyor: İşte yeni özellikler... - Resim : 1

Web sitesi tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre kullanıcılar, simgeler ve rozetler gibi kullanıcı arayüzü öğelerini özelleştirmek için bir renk paleti arasından seçim yapabilecek. Mesajlaşma uygulaması, kurulduğu günden bu yana marka rengi olarak maviyi tercih ediyordu ancak kısa bir süre önce, testçilerin tamamı tarafından olumlu karşılanmayan bir yeşil rengi de test etti.

Yeni uygulama renk özelleştirme özelliğinin WhatsApp’ın kararlı sürümünde ne zaman sunulacağına dair bir bilgi bulunmuyor. Ayrıca web sitesi, WhatsApp’ın gelecekteki bir güncellemede sohbet balonlarının rengini değiştirmenize de izin verebileceğini söylüyor.