WhatsApp ile Telegram'ın pabucu dama atıldı! Google tüm dengeleri alt üst edecek

Çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketi Google, WhatsApp ile Telegram'ı tarihe geçirecek o adımı attı. Akıllı telefonlar için geliştirilen, mesajlaşma ve haberleşme uygulamalarına bir yenisi daha ekleniyor. Google, RCS hizmetini piyasaya sürdü.

WhatsApp ile Telegram'ın pabucu dama atıldı! Google tüm dengeleri alt üst edecek

Akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamalarına bir yenisi daha ekleniyor. WhatsApp ile Telegram'ın pabucu dama atılıyor. 

Google tarafından ortaya atılan RCS hizmeti sayesinde WhatsApp ve Telegram'ı kötü günler bekliyor. Android cihazlarında kullanıma sunulmuş olan RCS hizmeti kullanıcıları bir hayli heyecanlandırdı. Özellikle Android telefonlarda denenen uygulama için Apple'dan onay çıkmadı. 

Google'ın yeni uygulamasının Apple cihazlarda bulunan iMessage'ye benzediği söylendi. Google'ın RCS hizmeti; anlık mesajlaşma, görüntülü konuşma, yüksek çözünürlüklü video ve fotoğraf gönderimi ve mesajın iletim saati ve görülme saati diğer uygulamalar gibi görünür olacak.

RCS hizmeti ile gönderilen mesaj, uçtan uçtan şifreleme ile güvenli şekilde saklanacak.

WhatsApp ile Telegram'ın pabucu dama atıldı! Google tüm dengeleri alt üst edecek - Resim : 1

RCS UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Telefonlarınızda bulunan 'Play Store' üzerinden 'Google Mesajlar' uygulamasını indirilir. Uygulama indirildikten sonra uygulamaya giriş yapılır. Arama çubuğu içerisinde sağ tarafta bulunan üç noktalı ikona tıklanır. Listelenenler arasında “Ayarlar” seçeneğine tıklanır. “Sohbet Özellikleri” bölümüne giriş yapılır. “Sohbet özelliklerini etkinleştir” ayarını aktif hale getirilir.