WhatsApp Rekabet Kurumunu yalanladı: Karar vermedik

WhatsApp Rekabet Kurumu'nun 'Türkiye'de yürürlüğe girmeyecek' açıklamasını yalanladı. Güncelleme hakkında açıklama yapan WhatsApp, "Güncellemenin Türkiye'yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor" açıklamasını yaptı.

WhatsApp Rekabet Kurumunu yalanladı: Karar vermedik

WpatsApp'ın 8 Şubat'ta yürürlüğe gireceğini duyurduğu ancak kamuoyundan gelen yoğun tepkiler sonrası 15 Mayıs'a ertelediği güncelleme konusunda Rekabet Kurumu sabah saatlerinde bir açıklama gelmişti. Ancak WhatsApp bu açıklamayı yalanladı.

Rekabet Kurumu yaptığı açıklamada WhatsApp güncellemesinin onaylananlar dahil olmak üzere Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceğini belirtmişti. Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı: 'Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.''

 WhatsApp yalanladı

Habertürk gazetesinde yer alan habere göre WhatsApp bu bilgiyi yalanladı. WhatsApp’tan Habertürk'e şu açıklama yapıldı:

“Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor. Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz”

Çoğunluk kabul etti

“Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcılarımızın arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediğinin altını çizmek isteriz. Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz.”