Xiaomi'den açıklama: Çin ordusuyla ilgimiz yok

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla ABD'de kara listeye girmelerinin ardından açıklama yaptı. Açıklamada, "Komünist Çin Askeri Şirketi" olmadıkları ve Çin ordusuyla ilgilerinin olmadığı kaydedildi.

Xiaomi'den açıklama: Çin ordusuyla ilgimiz yok

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, ABD Başkanı Donald Trump'ın kararıyla ABD'de kara listeye girmesi ve Xiaomi'nin Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddiası üzerine önemli bir açıklama yaptı. Xiaomi'den konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle dendi:

"Şirketimiz varlık gösterdiği bölgelerin ilgili yasa ve yönetmeliklerine uygun olarak faaliyetlerini yürütmekte ve tamamen bireysel ve ticari kullanıma yönelik ürünler ve hizmetler sunmaktadır. Şirketimiz Çin ordusuna ait değildir, Çin ordusuyla herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve NDAA'da (ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası) belirtildiği şekilde "Komünist Çin Askeri Şirketi" değildir. Şirketimizin ve hissedarlarımızın çıkarlarını korumak üzere gerekli tüm önlemler tarafımızdan alınacaktır. 

Şirket, olası sonuçların grup üzerindeki etkilerinin değerlendirilerek gerekli olması halinde ilerleyen günlerde ek açıklamalar yapılacağını bildirdi.