Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Yem olmamak için son sürat koştu, yola fırlayınca talihsiz sonu yaşadı

Yağmurdan kaçarken doluya tutulan zavallı geyiğin görüntüleri, araç kamerasına yansıdı. Kurda yem olmamak için ormanda son sürat koşan geyik, bir anda otoyola fırladı. İşte o hayatının son hareketi oldu. Hızla giden bir araca çarpan geyik, bilincini kaybederek yere düştü. Bu hikayenin kazanını kurt oldu, hemen geyiğin yanına gelip ziyafete başladı.

İlginç doğa karşılaşmalarından biri, geçtiğimiz günlerde Yellowstone Milli Parkı'nda gerçekleşti. Bir araç kamerasına yansıyan görüntülerde, parkın en görkemli yaratıklarından biri olan boğa geyiğinin talihsiz sonuna tanık olundu. Boğa geyiği genellikle 317 kilogram ila 500 kilogram aralığında ağırlığa sahiptir ve koşarken saatte 45 mil hıza ulaşabilir; bu, üzerlerine erken bir sıçrama yapmazsanız yakalanması kolay bir başarı olmadığı anlamına gelir.

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Yem olmamak için son sürat koştu, yola fırlayınca talihsiz sonu yaşadı - Resim : 1

SONUN BAŞLANGICI BAŞLADI

Kurtlar çoğunlukla sürüler halinde avlanır, özellikle de Kanada geyiği gibi büyük yaratıkları alt etmeye çalışırken, ancak bir nedenden dolayı bu yalnız kurt bir boğanın üzerine koşmaya karar verdi. Görünüşe göre geyik, manzara boyunca ortaya çıkan sinir bozucu yollardan birine gelene kadar bir süreliğine uzaklaşmak için iyi bir iş çıkarmış gibi görünüyordu ve işte o zaman sonun başlangıcı başladı.

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Yem olmamak için son sürat koştu, yola fırlayınca talihsiz sonu yaşadı - Resim : 2

TRAFİĞE FIRLADI VE HIZLA ARABAYA ÇARPTI

Kanada geyiği trafiğe fırladı ve hareket eden bir arabanın yan tarafına öyle bir kuvvetle çarptı ki, anında bilincini yitirdi ya da daha kötüsü yere düştü ve bir yığın halinde yere düştü. Birkaç saniye sonra kurt ortaya çıktı ve ziyafet başladı. 

Yağmurdan kaçarken doluya tutuldu. Yem olmamak için son sürat koştu, yola fırlayınca talihsiz sonu yaşadı - Resim : 3