Yakılan sera atıkları rüzgarın etkisi ile çevreye yayıldı, felaket son anda önlendi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yakılan sera atıkları yangına neden oldu. Seralara yakın alanda yakılan atıklar, otluk arazinin tutuşmasına ne oldu. Yükselen alevleri gören vatandaşlar hemen yetkililere haber vererek yangının söndürülmesini sağladı.

Yakılan sera atıkları rüzgarın etkisi ile çevreye yayıldı, felaket son anda önlendi!

Antalya'nın Alanya ilçesinde seralara ait atıkların yakıldığı bölgede yangın çıktı. Yanan atıkların alevleri rüzgarın etkisi ile kısa süre içinde otluk alan sıçrayarak yangına neden oldu. Evlere ve yakınlardaki seralar şans eseri sıçramayan alevler bölgeye gelen ekipler tarafından kontrol altına alındı. 

TEDBİR AMAÇLI BÖLGEYE YAKIN EVLERDEKİ VATANDAŞLAR DIŞARI ÇIKARTILDI

Yangın, Konaklı Mahallesi Görgülüler sokak üzerinde çıktı. Edinilen bilgiye göre, sera atıklarının yakılmasıyla alevler otluk alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle bir anda yayılan yangın, evleri ve seraları tehdit etmeye başladı. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bu sırada jandarma ekipleri, tedbir amaçlı yangın bölgesine yakın bazı apartmanlardaki vatandaşları evlerinden dışarı çıkması konusunda uyardı.

Yangını gören bir vatandaş, "Seranın yanında otları yakmaya başladılar. Rüzgar çıkınca alevler yukarı doğru çıkmaya başladı. İtfaiiye çabuk geldi ve yangını söndürdü" dedi.
İtfaiye ve orman ekiplerinin hızlı müdahalesi sonucu yangın söndürüldü.

 

Yakılan sera atıkları rüzgarın etkisi ile çevreye yayıldı, felaket son anda önlendi! - Resim : 1